Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:09 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Subprefectul Iustian, bun de pensie, dar nu vrea sa iasa

ro

26 May, 2010 03:23 1900 Marime text
cap_1.jpgPotrivit unor date oficiale, teoretic, subprefectul Constanţei, Mircea Iustian, ar fi trebuit să beneficieze de pensie încă de acum doi ani din aprilie, având în vedere că a desfăşurat activităţi în locuri de muncă încadrate în grupa II de muncă. Practic însă, aşa cum ne-a declarat ieri, abia anul viitor în noiembrie ar putea să se pensioneze anticipat.

pupi_-_mircea_iustian_12.jpgCam aşa s-ar prezenta situaţia de la Constanţa în cazul în care Mircea Iustian, subprefectul democrat-liberal ar fi vrut să-şi depună dosarul de pensionare anticipată. Potrivit unor surse oficiale, dat fiind faptul că în perioada 1981 - 1996 şi în anul 2000 a desfăşurat activităţi încadrate în grupa II, ca medic de boli infecţioase, în conformitate cu art. 42 din legea 19/2000, cu modificările şi completările ulterioare, pentru activitatea desfăşurată în condiţii deosebite de muncă, se putea aplica o reducere de la vârsta standard de pensionare de trei ani şi şase luni.

În aceste condiţii, în loc de pensionare la vârsta standard de 64 de ani şi două luni, subprefectul Constanţei ar fi putut să se pensioneze la 60 de ani şi opt luni, în aprilie 2008, adică pe vremea când nu ocupa această poziţie.

Contactat telefonic, Iustian a precizat că în conformitate cu prevederile anexei 5 din Legea 19/2000 şi a calculelor lunare care se fac, ar trebui să iasă la pensie abia în luna noiembrie sau octombrie a anului viitor, în cazul în care se va mai păstra prevederea din lege referitoare la pensionarea anticipată. „Am fost medic de boli infecţioase şi am 25 de ani şi câteva luni de activitate în grupa II de muncă, deci teoretic îndeplinesc criteriul ca la anul să ies anticipat la pensie", a mai adăugat subprefectul. De precizat faptul că subprefectul Constanţei este născut pe 11 august 1947.

Şi alte surse ne-au confirmat faptul că în aprilie 2008 subprefectul ar fi trebuit să iasă la pensie. În argumentarea ideii, sursele ne-au precizat faptul că există două adeverinţe de la locurile de muncă anterioare, prin care se atestă faptul că în perioada de activitate, 16 ani de muncă au fost trecuţi la grupa II de muncă, ceea ce înseamnă că subprefectul ar beneficia de o diminuare a vârstei standard de pensionare cu fix trei ani şi şase luni. În ediţiile următoare vom reveni cu amănunte legate de acest subiect.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • hilar 26 May, 2010 08:06 pai asta e pensionar de foarte multi ani. sau mai rau.Nu face nimic, sta ca un popandau ,sobolan, viertme si profita de orice avantaj pe care i_l da orice functie.Masina,telefon, prime,secretare,salarii grase,mese pe moca.este cel mai mare mocagiu acest Iustian