Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
04:39 05 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Suplimentari peste suplimentari la Domeniul CJC

ro

31 Mar, 2010 02:48 1284 Marime text
cap_4.jpg Sumele aprobate pentru reabilitarea unor imobile din judeţ par a fi insuficiente, astfel încât aleşii judeţeni suplimentează pe bandă rulantă fondurile cheltuite de SRL-ul CJC

Consilierii judeţeni îşi vor exprima astăzi, voinţa politică şi în ce priveşte rectificarea Bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2010 al SC Domeniul Public şi Privat judeţean SRL, aflat în subordinea Consiliului Judeţean.

Este vorba, de fapt, despre suplimentarea de fonduri pentru finalizarea investiţiilor aflate în derulare. În expunerea de motive a proiectului de hotărâre, se arată că rectificarea Bugetului de venituri şi cheltuieli a fost deja analizată şi aprobată de către Consiliul de Administraţie al SC Domeniul Public şi Privat Judeţean (DPPJ) SRL Constanţa. De asemenea, se precizează că suplimentarea fondurilor este necesară pentru investiţiile: Dispensarul Topalu, Dispensarul Plopeni, Căminul Cultural Ciobanu, Grădiniţa Aliman, Grădiniţa Dunăreni, Grădiniţa Amzacea, Grădiniţa Topalu, Grădiniţa Biruinţa, Grădiniţa Satu Nou, Grădiniţa Movila Verde, Căminul Cultural Gălbiori, Căminul Cultural Piatra, Căminul Cultural Vadu Oii, Căminul Cultural Viişoara şi Căminul Cultural Credinţa.

domeniu_-_consilieri_cjc_13.jpgSuplimentări din bani publici, parafate cu uşurinţă

Precizăm că suplimentarea fondurilor pentru obiectivele de investiţii reabilitate de către SC DPPJ SRL este o practică la Consiliul Judeţean Constanţa. Interesant este că procedura suplimentării este relativ simplă, se iniţiază un proiect de hotărâre, cel mai adesea de către şeful CJC, Nicuşor Constantinescu, şi se aprobă cu votul majorităţii, adică al aleşilor PSD. Un exemplu grăitor în acest sens este cel al Teatrului de Vară Soveja, reabilitat cu o firmă agreată de CJC. Contractul a fost atribuit firmei constănţene Mobitom SA care a încasat de la instituţia judeţeană suma de 907,411.07 lei fără TVA, adică peste 10,5 miliarde de lei vechi cu tot cu TVA, conform contractului atribuit prin licitaţie pe data de 29 iulie 2009. Precizăm că această firmă este patronată de către afaceristul Gheorghe Oancea, un apropiat al preşedintelui CJC, Nicuşor Constantinescu şi al primarului Radu Mazăre. Nu mai ştim care este situaţia în prezent, pentru că Nicuşor Constantinescu nu şi-a depus declaraţia de avere pe 2010, însă în cea depusă în 2009 se precizează că soţia şefului CJC este angajată la SC On Plonge SRL Portul Tomis, patronat tot de către familia Oancea. Precizăm că şi pentru acest contract s-a operat şi suplimentarea fondurilor pentru repararea teatrului. Mai exact, în şedinţa din 25 septembrie 2009, aleşii judeţeni au aprobat HCJC nr. 19/2009, în care se precizează că suma destinată instituţiei de cultură se suplimentează cu 420.000 lei, adică 4,2 miliarde de lei vechi.

Lista SRL-ului pe 2010

Lista de investiţii a SC DPPJ SRL pe 2010, cuprinde nu mai puţin de 48 de obiective de investiţii şi anume: sediul SRL-ului, de pe Aleea Magnoliei, Teatrul de Vară Mamaia, dispensarul de la Ciocârlia, grădiniţele din Topraisar, Murfatlar, Negureni, Adamclisi, Albeşti, Cotu Văii, Lanurile, Bărăganu, Viroaga, Mioriţa, Crucea, Furnica, Independenţa, Lipniţa, Osmancea, Mihai Viteazu, Mircea Vodă, IAS Nicolae Bălcescu, Pantelimon, Nistoreşti, Peştera, Rasova, Săcele, Moviliţa, Tortoman, Tuzla, Vulturu, căminele culturale din Furnica, Ciocârlia de Jos, Tătaru, Negru Vodă, Credinţa, Crişan, Dumbrăveni, Independenţa, Pantelimon de Jos, Cochirleni, Saraiu, Siliştea, Tortomanu, Vadu, Măgura, Ştefan cel Mare, Vulturu şi Tuzla.

Precizăm că pentru reabilitarea Teatrului de Vară Mamaia este prinsă în buget suma de 600.000 lei (şase miliarde de lei vechi), dar, desigur, şi aceasta ar putea suferi modificări, la o rectificare ulterioară.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii