Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:11 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tandemul Constantinescu - Tusac se razboieste in instanta cu prefectul

ro

19 Dec, 2009 03:04 1041 Marime text
conf_tusac.jpgOrdinul nr. 522, emis joi de prefectul judeţului, Claudiu Iorga Palaz, prin care mandatul primarului municipiului Mangalia, Mihai Claudiu Tusac a încetat, a generat reacţii vehemente din partea preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu.

Pe considerentul că „în judeţul Constanţa s-a petrecut un grav abuz", preşedintele CJC a considerat necesar să-şi exprime câteva puncte de vedere pe această temă. El l-a acuzat pe reprezentantul Guvernului în teritoriu că a săvârşit „cel mai mare abuz pe care un prefect l-a făcut în România după Revoluţie" prin destituirea ilegală, în opinia sa, a primarului municipiului Mangalia.

După părerea preşedintelui CJC, incompatibilitatea invocată de prefect în ordinul privind încetarea mandatului de primar al lui Claudiu Tusac (n.r. face referire la faptul că Tusaac este reprezentantul Consiliului Local Mangalia în Adunarea Generală a Asociaţilor din SC Administrarea Parcului Industrial Mangalia SRL) ar putea conduce şi la „destituirea" de către reprezentatul Guvernului în teritoriu a tuturor primarilor care, prin hotărâri de consiliu local, au fost desemnaţi reprezentanţi din partea acestor structuri în AGA de la SC RAJA SA. Constantinescu susţine că Palaz confundă unitatea administrativ-teritorială, care este echivalentul unei persoane juridice, cu consiliul local care reprezintă autoritatea deliberativă, menţionând, totodată, că Prefectura Constanţa nu a atacat în contencios administrativ, în termenul legal, acea hotărâre a CL Mangalia, deşi de legalitatea actelor se ocupa actualul prefect, la vremea respectivă deţinând funcţia de subprefect. „Palaz vrea să demonstreze cât de puternic e şi cum dă el jos milităria din pod" , susţine preşedintele CJC.

În contextul prezentat, Nicuşor Constantinescu a anunţat că a făcut plângere la toate instituţiile statului, inclusiv la primul-ministru. El susţine că şi ordinul de numire a viceprimarului Ion Mincă a fost atacat în instanţă şi a afirmat că atribuţiile deţinute de Tusac ar fi trebuit delegate secretarului Primăriei Mangalia, nicidecum vicelui.

Tusac vrea un milion de euro de la Palaz

La rândul său, primarul Mangaliei, Claudiu Tusac a precizat că a atacat în contencios administrativ ordinul nr.522 emis de prefectul Claudiu Palaz solicitând suspendarea efectelor documentului şi anularea lui.

Nu în ultimul rând, edilul a ţinut să anunţe că a solicitat instanţei obligarea pârâtului (n.r referire la prefectul Claudiu Palaz) la plata sumei de un milion de euro. Tusac are deja planul făcut în ceea ce priveşte utilizarea banilor: „vor beneficia de această sumă toţi pensionarii şi copiii din Mangalia. Am făcut un calcul şi ar reveni 50 - 70 de euro/ persoană". Convins că dreptatea e de partea lui, primarul mangaliot a anunţat că după 30 de zile va reveni la Primărie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • cineva 20 Dec, 2009 13:31 ...si cand te gandesti ca prefectul nu ar trebui sa aiba culoare politica....dar la noi in Romania totul e posibil...oare sa fie doar o coincidenta faptul ca prefectul vrea sa dea jos numai primari PSD???
  • Categoric 19 Dec, 2009 13:31 Asa si trebuie! Ma tem insa ca si instantele de judecata sunt portocalii!!! Nu mai exista dreptate decat pe lumea cealalta, dar si acolo nu as fi prea sigur!!! Doar traim in ROMANIA, tara tuturor posibilitatilor! Un primar ales e inlocuit de un prefect desemnat politic ca reprezentant al guvernului in teritoriu! Oare oamenii din Mangalia nu se intreaba ce s-a intamplat cu dreptul lor la vot?! La ce bun sa-l mai exerciti, daca tot dictatural se actioneaza!