Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:52 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tandemul Mazare - Constantinescu n-a fost invitat la Brasov!?

ro

25 Jan, 2010 01:17 1602 Marime text

cap_2.jpgPrim-vicepreşedintele Nicuşor Constantinescu va participa, astăzi, la şedinţa Comitetului Executiv Naţional

Final de săptămână agitat pentru principalul partid de opoziţie - Partidul Social Democrat. Preluând un mesaj folosit de fostul său partener politic, preşedintele PNL Crin Antonescu - „PSD nu va fi anexa lui Traian Băsescu", actualul lider social-democrat, Mircea Geoană, speră să-şi asigure continuitatea la şefia partidului.

După gafele multiple şi ridicolul atras asupra partidului, Mircea Geoană nu vrea să renunţe, ca un diplomat adevărat, la mandatul de preşedinte al PSD, şi încearcă să-şi asigure susţinerea necesară pentru păstrarea funcţiei. Chiar dacă, oficial, nu s-a recunoscut motivul real ce a stat la baza întâlnirii de la Braşov, declaraţiile ulterioare ale unor participanţi au dat în vileag totul. O bună parte din liderii PSD, unii apropiaţi ai lui Geoană, iar alţii numărându-se printre cei care, curtându-l, speră la vreo răsplată ulterioară s-au reunit, încă de vineri seara, la Braşov. Însă, la întâlnirea de partid au participat doar „anumiţi" şefi de filiale şi vicepreşedinţi, în timp ce alţii, cu predilecţie cei ştiuţi ca partizani ai lui Adrian Năstase sau Miron Mitrea, nu au fost cooptaţi în anturaj. „Nu ştiam nimic. Nu ne-a anunţat nimeni de întâlnirea de la Braşov. Nu ne-a anunţat şi nu ne-a invitat nimeni... aşa că, de la noi, n-a participat nimeni", ne-a declarat secretarul executiv al organizaţiei judeţene PSD Constanţa, Cristinel Dragomir.

Ori, prezenţa secretarului general al PSD, Liviu Dragnea, a fost suficientă acesta fiind delegat, nu o dată, să reprezinte poziţia organizaţiei PSD Constanţa în unele întruniri de partid!?...

În expectativă

Dacă ar fi să luăm de bună declaraţia preşedintelui Geoană, decizia şi invitaţia la această consfătuire din munţi a aparţinut organizatorilor PSD Braşov, ceea ce ar putea explica „omisiunile". Oricum, social-democraţii de la malul mării nu par să fie afectaţi că n-au fost invitaţi şi nici nu dau crezare anunţurilor făcute post-şedinţă de unii participanţi. Aşa se explică, probabil, amuzarea secretarului executiv a PSD Constanţa la auzul declaraţiei vicepreşedintelui Constantin Niţă potrivit căreia 39 de filiale ale partidului l-ar susţine pe Mircea Geoană pentru a-şi menţine funcţia de preşedinte. „Cine-i Niţă să declare asta!? Dacă eu mă întâlnesc cu câţiva oameni se presupune că aceştia mă şi susţin în ceea ce vreau să fac. Astea-s vorbe", a declarat Cristinel Dragomir. Cât priveşte candidatul preferat de PSD Constanţa, ca de fiecare dată, social-democraţii tomitani sunt precauţi şi nu se avântă în declaraţii. „Nu am discutat pe cine vom susţine pentru şefia partidului. Aşteptăm date concrete... să vedem cine îşi depune, efectiv, candidatura. Oricum astea sunt discuţii. Noi, şi data trecută (n.r. referire la congresul PSD când a fost ales Geoană), am votat fiecare cum am vrut, nu ni s-a indicat un anumit candidat. În cabina de vot fiecare face ce vrea", a menţionat secretarul executiv al PSD Constanţa.

BrasovRaduMazare,NicusorConstantinescu_.jpgCongres fără alegeri în filiale

După cum se zvoneşte, mai mulţi lideri ai PSD vor propune astăzi, în cadrul şedinţei Comitetului Executiv Naţional, convocarea unui Congres extraordinar în jurul datei de 20 februarie. Fostul secretar general al PSD, senatorul Miron Mitrea, urmăreşte cu atenţie şi interes starea de fapt din partidul pe care, la o adică, nu s-ar da deoparte să-l conducă. Şi tocmai pentru că la Congresul PSD se va număra printre candidaţii la şefia partidului, după cum a şi anunţat, Mitrea este la curent cu tot ce mişcă şi este foarte informat. Aşa se explică faptul că, încă de acum o săptămână, liderul PSD ne confirma că, acest congres nu va fi precedat de alegeri în filialele din teritoriu, cu toate că, statutar, aşa ar fi trebuit să se deruleze lucrurile.

„Aşteptăm să vedem care va fi norma de reprezentare la Congres, iar la Conferinţa Judeţeană vom desemna delegaţii", a specificat şi secretarul executiv al PSD Constanţa, Cristinel Dragomir. De altfel, alte amănunte şi date concrete vor fi aduse la cunoştinţă pesediştilor constănţeni de prim-vicepreşedintele organizaţiei judeţene, Nicuşor Constantinescu, cel care va participa, astăzi, la şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii