Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:56 19 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tusac, pasibil de a fi suspendat

ro

18 Nov, 2009 02:20 2058 Marime text
cap_4.jpgDisensiunile din cadrul administraţiei publice locale Mangalia sunt, încă, departe de a dispărea. Prefectul Claudiu Palaz a menţionat că va lua măsuri concrete după ce va primi şi raportul elaborat de Corpul de Control al premierului, în urma verificărilor efectuate la Primăria Mangalia.

În baza unor petiţii - nr. 19.439/2009 şi 191.440/2009, trimise de câţiva consilieri municipali şi de primarul municipiului Mangalia, Claudiu Tusac, la Primărie au fost efectuate mai multe controale. Unul dintre ele a fost al Corpului de Control al Ministerului Administraţiei şi Internelor, pe vremea când la conducerea ministerului era Dan Nica (PSD). Un prim raport a ajuns şi la prefectul Claudiu Palaz, iar cel care se face vinovat de haosul de la Mangalia ar fi secretarul Primăriei, Daniel Vlădescu. O altă „descoperire" a fost că atât primarul Claudiu Tusac, cât şi câţiva consilieri locali nu şi-au depus declaraţiile de interese, ceea ce ar atrage încetarea de drept a mandatelor. În conformitate cu cele menţionate în raport, primarul Claudiu Tusac este asociat şi administrator la SC Stupina SRL, cu sediul declarat la Jurilovca, judeţul Tulcea, dar şi reprezentant AGA la SC Administrarea Parcului Industrial Mangalia SRL, societate la care Consiliul Local Municipal deţine 60% din acţiuni, calităţi ce sunt incompatibile cu funcţia de edil. Legislaţia în vigoare stipulează că „nerespectarea declaraţiei privind interesele personale în termenul prevăzut atrage suspendarea de drept a mandatului până la depunerea declaraţiei". Prefectul Claudiu Palaz a menţionat că, în această situaţie, primarul Claudiu Tusac putea fi suspendat din funcţie, dar, deocamdată, aşteaptă verificarea documentelor, precum şi raportul ultimului control făcut de Corpul de Control al premierului, după care va lua măsurile ce se impun.

În raportul semnat de Aurel Vlădulescu şi Tiberiu Gălăţeanu, din cadrul MAI, s-a dispus efectuarea verificărilor privind depunerea acelor declaraţii de interese, precum şi analizarea situaţiei secretarului Primăriei Mangalia, Daniel Vlădescu, în cadrul Comisiei de disciplină. În ceea ce priveşte situaţia lui Vlădescu, Comisia a fost convocată pe 13 noiembrie, însă nu s-a întrunit, printre absenţi numărându-se şi secretarul general al Consiliului Judeţean Constanţa, Mariana Belu. Potrivit prefectului Claudiu Palaz, întrunirea a fost amânată pentru o dată ce urmează a fi comunicată.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii