Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:52 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Viziunea prezidentiabililor asupra satului romanesc, la intrunirea ACoR

ro

01 Aug, 2009 02:18 994 Marime text

În perioada 2 - 9 august, în incinta Pavilionului Expoziţional din staţiunea Mamaia, va avea loc sesiunea extraordinară a Adunării Generale a Asociaţiei Comunelor din România.

Reprezentanţi ai administraţiei publice locale din întreaga ţară, din mediul rural, se vor reuni la Mamaia pentru a dezbate problemele cu care se confruntă şi pentru a identifica soluţii viabile în contextul economic actual. Participanţii la Adunarea Generală a Asociaţiei Comunelor din România (ACoR) vor clarifica o serie de aspecte organizatorice: modificarea şi completarea Statutului acestei structuri, aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Consiliului Director al ACoR, aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Corpului Profesoral al secretarilor comunelor din ACoR.

Un moment important al întrunirii îl va constitui elaborarea şi aprobarea Agendei Comunelor din România - 2010, document de analiză şi propuneri pentru toate formaţiunile politice, precum şi pentru toţi factorii abilitaţi şi interesaţi să realizeze politicile publice privind dezvoltarea localităţilor din mediul rural.

Şi pentru că tot suntem într-un an electoral cu miză importantă, alegerile prezidenţiale, conducerea ACoR a pregătit o „surpriză" pentru aspiranţii la mandatul de şef al statului. Alături de preşedintele în funcţie, Traian Băsescu, cei care şi-au anunţat intrarea în competiţia pentru Palatul Cotroceni sunt aşteptaţi să participe la o masă rotundă cu tema „Dezvoltarea satului românesc în viziunea prezidenţiabililor- 2009". 

La întrunirea membrilor ACoR de la Mamaia au fost invitaţi să participe şeful statului, premierul Emil Boc, vice-premierul Dan Nica, ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, ministrul Agriculturii, Ilie Sârbu, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, ministrul Turismului, Elena Udrea, ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, ministrul Muncii, Marian Sârbu, şi doi secretari de stat din Ministerul Administraţiei şi Internelor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii