Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:14 26 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adevărul de Seară EXCLUSIV Numele unui erou de la Tuzla, în telegramele WIKILEAKS

ro

18 May, 2011 12:45 833 Marime text

Sublocotenentul post mortem Cosmin Furtună se află pe una dintre listele Ambasadei SUA. În luna februarie 2010, cu câteva luni înainte de tragicul accident de la Tuzla, fruntaşul fusese selectat şi verificat de americani pentru a participa la două exerciţii împreună cu trupele speciale americane.

Telegramele Wilkileaks obţinute de Centrul Român pentru Jurnalism de Investigaţie arată că pe oficialii Amabasadei Statelor Unite ale Americii nu îi preocupa doar politica internaţională şi economia României.

O altă preocupare o constituia aprobarea şi verificarea listelor cu candidaţii pentru diverse training-uri organizate cu americanii. Cei selectaţi erau atent verificaţi.

Participarea fruntaşului Furtună, mort la 28 de ani în tragicul accident, din luna iulie 2010 de lângă aerodromul de la Tuzla, la două exerciţii cu trupele speciale americane, este consemnată pe una dintre telegramele făcute publice, acum aproximativ o lună şi jumătate, de site-ul american de dezvăluiri WILKILEAKS.

Ultimul antrenament internaţional

Exerciţiul din iunie, organizat sub denumirea „Joint Combined Exercise Training" este unul care permite trupelor speciale americane staţionare în afara graniţelor SUA, să se antreneze cu militarii ţării gazdă.

http://www.adevarul.ro/locale/constanta

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii