Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:20 26 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adevărul de Seară Percheziții la senatorul PDL Mircea Banias și la secretarul MAI Laurențiu Mironescu

ro

23 May, 2011 13:05 605 Marime text

Polițiștii au descins în această dimineață la locuințele secretarului general al Ministerul Administrației și Internelor Laurențiu Mironescu și la locuința senatorului PDL Mircea Banias. Percheziţiile se fac într-un caz de evaziune fiscală şi contrabandă.

Anchetatorii mai controlează și locuința unui șef de vamă. Surse neoficiale au spus că este vorba de un dosar instrumentat de Direcția Națională Anticorupție.

Update: Forţele speciale ale Jandarmeriei se află la locuinţa senatorului Mircea Banias, la unul dintre apartamentele sale. Acesta nu a putut fi contactat pentru a oferi un punct de vedere. Potrivit declaraţiei de avere, Mircea Banias deţine trei terenuri în Constanţa, trei clădiri, precum şi ceasuri şi bijuterii din aur şi argint în valoare de 10.000 de euro. El şi familia lui deţine cinci conturi în leide aproximativ 300.000 de lei.

Percheziţiile au legătură cu cazul afaceristului Said Baaklini şi tentativa de a frauda statul printr-o rambursare fictivă de TVA, în valoare de 60 de milioane de euro. Cazul este în instrumentarea Direcţie Naţionale Anticorupţie.

Update: Percheziţii se fac la această oră şi la sediul Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea şi la sediul Romtrans dar şi la locuinţele mai multor vameşi din Constanţa. Niciunul dintre şefii Vămii Constanţa nu a putut fi contactat pentru a oferi un punct de vedere.

Update: Vila secretarului general în MAI Laurenţiu Mironescu este verificată de mascaţi. Jandarmii intră şi ies din locuinţa oficialului. Laurenţiu Mironescu nu a fost cercetat până acum în dosarul cu UCM Reşiţa, deci, la acest moment, nu se ştie care este implicarea sa în dosar. În total, în Bucureşti şi Constanţa se efectueazî 50 de percheziţii. Se pare că în acest caz este cercetat şi şeful Vămii Constanţa.

http://www.adevarul.ro/locale/constanta

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii