Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
04:37 05 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cuget Liber Beinur Nuredin la un pas de libertate

ro

18 Oct, 2010 11:57 1097 Marime text

Cele şapte persoane arestate de judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti în dosarul clanului Nuredin vor afla astăzi dacă vor fi puse în libertate sau vor rămâne după gratii.

Începând cu ora 12,00, magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie vor soluţiona recursul declarat de Beinur Nuredin, Erchin Nuredin, adjunctul şefului Poliţiei Neptun, comisarul şef Cristinel Niţoi, Mihai Nelu Balaban, Mannix Pădure, Ovidiu Constantin Pop şi Valentin Popa. Cei şapte au primit, săptămâna trecută, mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile, însă au atacat decizia instanţei de fond.

Potrivit anchetatorilor, Beinur Nuredin şi fratele său, Erchin Nuredin, împreună cu celelalte persoane din anturajul lor şi cu ajutorul poliţistului Cristinel Niţoi, percepeau taxe de protecţie de la diverşi oameni de afaceri în schimbul promisiunii că-şi vor putea derula în linişte afacerile pe litoral. Taxele de protecţie se ridicau la câteva mii de euro anual. În ipoteza în care părţile vătămate depuneau plângeri penale la poliţie, inculpaţii, cu sprijinul poliţistului Niţoi, reuşeau să stopeze cercetările în cauzele respective şi să muşa-malizeze aflarea adevărului, prin obţinerea unor soluţii de netrimitere în judecată.

Probele adunate de procurori împotriva „clanului Nuredin" sunt completate de o serie de interceptări, ambientale şi telefonice, ale unor convorbiri purtate de Beinur sau oamenii acestuia, cu adjunctul şefului Poliţiei Neptun, comisarul şef Cristinel Niţoi, care îi proteja să-şi şantajeze victimele.

Pe de altă parte, anchetatorii susţin că membrii clanului Nuredin apelau la legea ţigănească pentru a recupera diverse sume de bani.

Operaţiunea se desfăşura cu implicarea unui apropiat de-al lui Beinur, Ovidiu Constantin Pop, care a fost condamnat în trecut, pentru omor. Anchetatorii au descoperit că în luna aprilie a acestui an, la cererea unui cetăţean turc, Beinur a trimis două persoane la Sibiu pentru a exercita presiuni asupra unui martor cu identitate ascunsă.Printre altele, Beinur şi apropiaţii săi sunt cercetaţi pentru acţiuni de recuperare a unor datorii existente între persoane fizice, prin recurgerea la metode de constrângere psihică a părţilor vătămate, ameninţări cu moartea, sau cu sechestrarea, molestarea sexuală sau incendierea unor bunuri. Procurorii au mai stabilit că, în urma unui control de natură economică la firma lui Beinur, acesta a făcut presiuni asupra administratorului şidirectorului societăţii să distrugă şi să sustragă acte contabile, pentru a ascunde fapte de corupţie.

www.cugetliber.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii