Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:45 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cuget Liber Ministerul Culturii preia Teatrul „Oleg Danovski" cu tot cu datorii

ro

24 Dec, 2010 12:41 644 Marime text
O echipă din cadrul Ministerului Culturii se va deplasa la Constanţa pe 27 decembrie pentru a prelua Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski" (TNOB). Daniela Vlădescu, directorul instituţiei, a anunţat, astăzi, că Ministerul va face tot posibilul pentru a plăti salariile pe care angajaţii nu le-au mai luat de la Consiliul Judeţean încă din luna septembrie, precizând că foştii ordonatori de credite vor trebui să plătească în instanţă pentru abuzurile împotriva Teatrului „Oleg Danovski". „Ne vor prelua cu nişte datorii, pe care vor încerca să le achite din fondurile Ministerului", a declarat Daniela Vlădescu.

Angajaţii TNOB ar fi putut avea sărbători fericite dacă, până astăzi, Consiliul Judeţean ar fi organizat comisia de predare, întrucât echipa ministerială intenţiona ca pe 23 decembrie să se deplaseze la Constanţa pentru semnarea protocolului. „Astăzi ar fi trebuit ca Ministerul să vină să preia instituţia, dar la şedinţa de preluare ar fi trebuit să participe şi o comisie de la Direcţia de Cultură din cadrul Consiliului Judeţean. Cei de la CJC au anunţat în ultimul moment că nu ştiu de această preluare şi că nu sunt pregătiţi, deşi li s-au trimis faxuri şi au fost contactaţi telefonic. Această comisie a fost făcută abia astăzi. Ţin să-l înfierez pe domnul Nicuşor Constantinescu pentru tot răul pe care continuă să-l facă unor oameni nevinovaţi. 240 de familii pe care ar fi putut să le sprijine şi pe care le ignoră şi le persecută până în ultimul moment", a spus Daniela Vlădescu.

Luni dimineaţa, comisiile Ministerului Culturii, Consiliului Judeţean şi TNOB se vor întruni la Constanţa pentru a întocmi protocolul de predare-primire. Vom reveni cu detalii privind acest subiect.

www.cugetliber.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii