Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:45 28 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cuget Liber Călimărea, Gherghişan şi Tomescu l-au „căsăpit“ pe Cristel în legitimă apărare?

ro

10 May, 2011 10:10 1155 Marime text
Ieri, magistraţii de la Tribunalul Constanţa, după patru ani de cercetare judecat dosarul în care inculpaţi se află trei membri ai grupării „Spaniolu'". Aceştia sunt acuzaţi că i-au aplicat o bătaie soră cu moartea unui membru al unei grupări rivale - „Fraţii" - Cristian Gheorghiu, zis „Cristel". Avocaţii lui Petrică Tomescu, Cristian Gherghişan şi Lucian Călimărea au solicitat ieri, restituirea dosarului la procurori, cererea lor fiind însă respinsă de judecători, care au trecut la judecarea cauzei. Apărătorii au încercat, ieri, să convingă instanţa de judecată că cei trei ar fi fost în legitimă apărare şi că, în nici un caz, nu au premeditat faptă. Magistraţii au amânat pronunţarea pentru data de 17 mai, dată până la care avocaţii vor depune concluzii scrise.

Potrivit rechizitoriului, la data de 16 februarie 2007, la atelierul de tapiţerie auto al SC Auto Stop Stil SRL, prin acţiuni conjugate, cu premeditare şi în public, Petrică Tomescu, împreună cu Cristian Gherghişan, Lucian Călimărea şi Cristian Fălcuş, l-au agresat pe Marian Cristian Gheorghiu. După ce au ameninţat martorii aflaţi la faţa locului, indivizii i-au dat lui Gheorghiu o bătaie soră cu moartea, aplicându-i lovituri cu pumnii, picioarele, bâte, sabie şi cu un cuţit, pe toată suprafaţa corpului, provocându-i leziuni grave ce i-au pus viaţa în pericol şi pentru a căror vindecare a necesitat circa 100 de zile de îngrijiri medicale.

Mai mult, după ce l-a bătut zdravăn, Tomescu i-ar fi tăiat şi anvelopele de la maşină.

La momentul trimiterii celor trei în judecată, anchetatorii au dispus disjungerea cauzei în ceea ce-l priveşte pe Cristian Fălcuş, urmând să continue investigaţiile pentru tentativă la infracţiunea de omor calificat şi deosebit de grav. Avocaţii au acuzat că, de atunci şi până astăzi încă nu se ştie ce s-a întâmplat cu partea de dosar ce-l priveşte pe Fălcuş.

http://www.cugetliber.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii