Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:12 26 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cuget Liber De două ori nevinovat, o dată condamnat la 17 ani de puşcărie!

ro

04 May, 2011 13:10 745 Marime text

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au trimis pentru a treia oară spre rejudecare dosarul în care Vasile Tămăslăcariu era condamnat la 17 ani de închisoare, iar presupusul său complice, Nicolae Gemală, achitat

A treia decizie emisă de judecătorii constănţeni vine în contradicţie cu primele două, prin care bărbatul a fost achitat, ei fiind de această dată de acord cu judecătorii de la Tribunalul Constanţa prin care Gemală a fost şi el condamnat la 17 ani de puşcărie

 

Schimbare de situaţie în dosarul a doi bărbaţi acuzaţi de comiterea infracţiunilor de omor deosebit de grav, viol şi complicitate la viol. Nicolae Gemală şi Vasile Tămăslăcariu au fost condamnaţi, iniţial, la câte 17 ani de închisoare pentru o faptă co-misă în 2006, în localitatea Târguşor. Dacă Tribunalul Constanţa a decis condamnarea lor la ani grei de puşcărie, Curtea de Apel a hotărât achi-tarea lui Gemală, pe când pedeapsa celuilalt inculpat a fost menţinută. Apoi, dosarul a ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a dispus, în două rânduri, rejudecarea apelurilor declarate, de către magistraţii de la Curtea de Apel Constanţa, instanţa supremă nefiind mulţumită de deciziile emise.

Ieri, judecătorii constănţeni s-au pronunţat pentru a treia oară în speţa de faţă. De această dată însă, ei nu au mai insistat în decizia de achitare pe care au emis-o, în două rânduri, în cazul lui Nicolae Gemală, astfel că, rejudecând apelurile, ei au hotârăt să menţină sentinţa Tribunalului Constanţa, respectiv cea prin care şi acesta a fost condamnat la 17 ani de puşcărie. Pentru că, între timp, a fost pus în libertate, Gemală trebuie să aştepte şi decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, pentru a vedea dacă va petrece următorii 17 ani din viaţă în spatele gratiilor.

***

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, la data de 24 octombrie 2006, poliţiştii au fost anunţaţi că, într-o derea ce traversează localitatea Târguşor, se află cadavrul unei femei ce prezintă multiple leziuni de violenţă. Sesizarea a fost făcută de către Nicolae Gemală, care a declarat poliţiştilor că, trecând prin zonă, s-ar fi împiedicat de trupul femeii. Poliţiştii au reuşit să o identifice şi au stabilit în scurt timp că ar fi vorba de Georgeta Manderek şi s-au deplasat la domiciliul acesteia.

Femeia trăia în concubinaj cu Vasile Tămăslăcariu, iar cei doi locuiau împreună cu fiul acestuia.

Anchetatorii spun că, în seara de 23 octombrie 2006, Georgeta Manderek, împreună cu Vasile Tămăslăcariu - fiul concubinului său şi cu vecinul Nicolae Gemală, a consumat băuturi alcoolice şi cafea. Doar că, după atâta băutură, tinerii ar fi spus că nu ar fi rău să aibă parte şi de sex. Aşa că i-ar fi propus femeii de 51 de ani, concubina tatălui, să întreţină relaţii sexuale cu ei. Cu toate că era ameţită, Georgeta Manderek a respins categoric avansurile celor doi tineri. În plus, în apărarea femeii a sărit şi concubinul ei, Vasile Tămăslăcariu. Acesta ar fi fost pus la punct cu câteva lovituri de către fiul său. Sesizând că bărbaţii nu acceptă un refuz, femeii i s-a făcut frică şi a încercat să fugă, deşi era îmbrăcată doar în chiloţi şi maiou. Din păcate, nu a apucat să plece prea departe, că ar fi fost ajunsă din urmă de cei doi. Ei ar fi sărit pe ea cu pumnii şi picioarele, lovind-o în continuu timp de câteva minute. Mai mult, bărbaţii ar fi întreţinut relaţii sexuale normale şi anale cu femeia.

http://www.cugetliber.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii