Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:11 26 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cuget Liber Drama unei tinere din Constanţa

ro

19 May, 2011 12:53 812 Marime text

O tânără de 29 de ani, care a fost vândută de trei ori şi obligată să se prostitueze a depus mărturie în faţa magistraţilor de la Tribunalul Constanţa. Pe tot parcursul procesului, ea a tremurat de frică şi şi-a şters frecvent lacrimile în timpul declaraţiilor date de cele şase persoane (patru bărbaţi şi două femei) care i-au făcut viaţa un iad, în luna ianuarie 2011, obligând-o să practice prostituţia în favoarea lor. Fata era atât de speriată încât tresărea la orice gest şi la orice persoană care trecea pe lângă ea... Faptul că doar gardienii de la penitenciar o despărţeau de boxa arestaţilor în care se aflau cei care au chinuit-o zile în şir parcă o îngrozea şi mai tare...

 

Obliga o fată bolnavă de SIDA să se prostitueze?

Aşa cum era de aşteptat, cei şase proxeneţi audiaţi de judecătorii constănţeni au susţinut că nici în ruptul capului nu i-ar fi făcut vreun rău fetei, dimpotrivă, i-au oferit un acoperiş deasupra capului, fapt pentru care tânăra ar fi trebuit, eventual, să le mulţumească, nicidecum să facă plângeri împotriva lor pe baza cărora procurorii să-i arunce după gratii.

Agige Stancu, una dintre femeile care sunt acuzate de procurorii DIICOT Constanţa că a obligat-o pe tânără să practice prostituţia, condamnată anterior pentru trafic de persoane şi proxenetism, a spus că i s-a făcut milă de tânără şi a luat-o la ea acasă, deşi nu avea decât o cameră în care locuia... Sub nicio formă - spune ea - nu i-a adus clienţi şi nici nu a bătut-o!

Mai mult, din spusele fetei şi din datele pe care le au anchetatorii, Agige Stancu ar fi ţinut acasă, tot la începutul acestui an, o altă fată, din câte se pare bolnavă de SIDA, şi pe care o obliga să se prostitueze.

I-a cumpărat tatălui său nevastă

Un alt inculpat din acest dosar, Robert Petre, le-a spus că a luat-o pe fată de la Agige nu contra unei sume de bani, aşa cum au reţinut procurorii prin rechizitoriu, ci pentru a i-o dărui tatălui său, care voia să-şi refacă viaţa! „M-am gândit că tatăl meu va face un viitor cu ea", a spus Robert Petre.

După interogarea celor şase proxeneţi, magistraţii au dispus audierea, în şedinţă secretă, a părţii vătămate. Aceasta a susţinut că a fost vândută, bătută şi obligată să se prostitueze. Instanţa va continua audierile în acest dosar la data de 7 iunie.

Acuzaţiile aduse

Procurorii spun că Ion Badea, de 32 de ani, a fost cel care, în luna ianuarie 2011, a răpit-o, a bătut-o, a obligat-o să se prostitueze, după care a vândut-o cu suma de 200 de euro pe o tânără de 29 de ani. Victima locuia într-un imobil dezafectat, pe raza localităţii Mamaia, spun anchetatorii.

„Cumpărătorii" au fost trei persoane din Constanţa, Agige Stancu, de 47 de ani, fiul acesteia - Samet Mustafa, de 30 de ani, şi Ager Iusein, de 54 de ani. Cei trei au obligat-o pe fată să se prostitueze în favoarea lor după care s-au hotărât, la rândul lor, să o vândă. Numai că, între timp, preţul fetei a crescut, cei trei reuşind să o înstrăineze lui Robert Petre, de 26 de ani, şi Ipate Petre, de 49 de ani, din cartierul Palazu Mare, contra sumei de 700 de euro.

http://www.cugetliber.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii