Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:44 28 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cuget Liber Jale pe străzile Constanţei!

ro

03 May, 2011 12:27 594 Marime text

98,9% dintre vehiculele controlate de RAR, cu probleme / În aprilie au fost reţinute 75 de certificate de înmatriculare

Un echipaj de control al Registrului Auto Român (RAR), reprezentanţa Constanţa, a verificat, în perioada 1 - 30 aprilie, 122 vehicule. Vestea proastă este că, 107 dintre acestea au fost declarate neconforme din punct de vedere tehnic pentru a circula pe drumurile publice.

Potrivit reprezentanţilor RAR Constanţa, în urma controlul tehnic din punct de vedere al siguranţei rutiere au fost depistate 91 de autovehicule cu probleme. Vor-bim aici în principal despre defecţiuni ce afectează sigu-ranţa rutieră la sistemul de frânare, de rulare - jente, anvelope, direcţie, defecţiuni ale instalaţiei electrice de iluminare, ori probleme vizavi de rezistenţa caroseriei.

În urma controlului tehnic din punct de vedere al pericolului iminent în funcţionare (jocuri la sistemul de direcţie, ineficacitate la sistemul de frânare) au fost depistat 44 de autovehicule neconforme.

De asemenea, angajaţii RAR Constanţa au depistate şase autovehicule cu ITP-ul expirat.

„S-au întocmit un număr de 102 procese verbale de contravenţie, au fost efectuate 75 de reţineri ale certi-ficatelor de înmatriculare şi o reţinere a permisului de conducere", au precizat reprezentanţii RAR Constanţa.

Să nu credeţi însă că seria controalelor s-a oprit la 30 aprilie. În perioada următoare RAR Constanţa, alături de poliţia rutieră, va desfăşura acţiuni specifice de depistare a vehiculelor neconforme din punct de vedere tehnic, în baza calendarului de activităţi aprobat şi a procedurilor legale în vigoare aşadar, mare atenţie!

http://www.cugetliber.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii