Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:09 26 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cuget Liber Mazăre, înfrânt în bătălia pentru Mamaia

ro

11 May, 2011 12:20 706 Marime text
Planul urbanistic zonal al staţiunii Mamaia a fost anulat definitiv în instanţă, la cererea directorului Inspectoratului de Construcţii

Zeci de construcţii din Mamaia ar putea dispărea în perioada următoare, după ce magistraţii Curţii de Apel Constanţa au anulat, ieri, HCLM 302/2009 şi au constatat nulitatea PUZ-ului staţiunii Mamaia.

Plângerea în instanţă fusese înaintată de directorul Inspectoratului de Construcţii Constanţa, Christian Gigi Chiru, încă din luna august 2010, după ce reprezentanţii instituţiei au constatat o serie de neconformităţi în aprobarea PUZ-ului, de la care lipseau avizele Ministerului Turismului, MApN, MAN, MI, SRI şi DADL.

„Sentinţa este definitivă, ire-vocabilă şi executorie şi îl obligă pe primar să respecte legea. Pe viitor, Primăria Constanţa este obligată să aprobe un PUZ al staţiunii care să respecte legislaţia în vigoare, pentru a putea elibera legal autorizaţii de construire. Consider că este o victorie a unei autorităţi a statului în lupta cu administraţiile locale, acelea care sunt obişnuite să nu respecte legea", a declarat Christian Gigi Chiru.

 

Mazăre, invitat la dialog

Potrivit lui Chiru, în perioada următoare, Inspectoratul de Construcţii va face o inventariere a tuturor autorizaţiilor de construcţie şi a construcţiilor ridicate în intervalul 2009-2011. Ulterior, obiectivele respective vor face obiectul unor acţiuni în instanţă, singura instituţie care poate anula autorizaţia de construcţie.

„Avem pretenţia ca măcar de aici înainte Primăria Constanţa să înţeleagă că este necesar să respecte legile în vigoare şi să dezvolte armonios o staţiune. Ar fi un pas spre normalitate. Sper ca, măcar în al 12-lea ceas, primarul Radu Mazăre să vrea să ia decizii legale. Specialiştii Inspectoratului de Construcţii îşi arată toată disponibilitatea pentru a-l ajuta să întocmească, în conformitate cu legea, toată documentaţia de urbanism necesară unui nou PUZ. Fac un apel la primarul Mazăre să ne solicite ajutorul şi să creeze canale de comunicare între Inspectoratul de Construcţii şi instituţia pe care o reprezintă ", a mai precizat directorul ISC.

Odată cu atacarea în instanţă a PUZ-ului, Primăria Constanţa era obligată să oprească emiterea de autorizaţii de construire în staţiune, însă în Mamaia se construieşte cu o viteză ameţitoare. Ca peste noapte mai apare un club, un mini hotel, un mega hotel, fiecare mai ciuntind câte ceva din puţinul spaţiu verde care a mai rămas.

http://www.cugetliber.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii