Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:08 26 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cuget Liber Nicuşor pune jugul pe judeţ

ro

19 May, 2011 12:52 613 Marime text
Preşedintele CJC vrea să îndatoreze judeţul cu 90 de milioane de euro pentru a construi Sala Polivalentă

Pentru preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, se apropie scadenţa deoarece a mai rămas doar un an până la alegerile locale ce vor avea loc în 2012. Cel puţin aşa reiese, dacă se ţine cont că, a început să scoată de la naftalină proiecte pe care le-a lansat cu mare fast şi înaintea alegerilor din 2008, dar pe care le-a uitat la scurt timp după ce s-a văzut în fotoliul de la Consiliul Judeţean Constanţa. Mai exact, este vorba despre proiectul privind realizarea Sălii Polivalente din Constanţa.

În luna mai a anului 2008, cu o lună înainte de alegeri, Nicuşor Constantinescu şi prietenul său, Radu Mazăre, adică cei doi grei ai PSD-ului constănţean, anunţau cu mare tam-tam că în oraşul nostru va fi construită o Sală Polivalentă cum n-a văzut nici Parisul. Pe hârtie, proiectul era deosebit şi mai că ai fi zis că toţi sportivii din întreaga lume vor lua cu asalt Constanţa. În prezent, se poate observa că au fost doar vorbe de campanie electorală şi nimic altceva.

Demarat la iniţiativa autorităţilor locale, proiectul ar fi trebuit să fie finalizat cel mai târziu la data de 1 iunie 2010, întrucât în toamna acelui an Constanţa urma să găzduiască a doua ediţie a Jocurilor Mării Negre, iar Sala Polivalentă ar fi fost cea mai bună locaţie pentru desfăşurarea competiţiilor sportive. Cu toate acestea, nici măcar piatra de temelie a Sălii Polivalente nu s-a mai pus.

Şi, cum vremea trece, unii uită, probabil, Nicuşor Constantinescu s-a gândit că nu ar fi rău să iasă din nou în evidenţă cu Sala Polivalentă, deşi, teoretic, ar fi avut timp până acum să o finalizeze tot cu bani de împrumut dacă dorea neapărat acest lucru.

Drept urmare, el a iniţiat un proiect de hotărâre care va fi discutat în cadrul şedinţei Consiliului Judeţean Constanţa care va avea loc vineri.

Concret, consilierii judeţeni vor trebui să voteze dacă sunt de acord ca CJC să împrumute 90 de milioane de euro, bani cu care ar urma să se construiască Sala Polivalentă.

Proiect doar pe hârtie

Acum trei ani, Consiliul Local Municipal Constanţa, Consiliul Judeţean Constanţa şi Agenţia Naţională pentru Sport se asociau pentru realizarea „unui obiectiv unic în Dobrogea" - aşa cum este descris în proiect - Sala Polivalentă Constanţa. După aprobarea convenţiei de colaborare între cele trei autorităţi, Consiliul Judeţean a iniţiat, prin HCJC 129/25.05.2007, organizarea Concursului de idei de proiecte cu tema „Sala Polivalentă-Constanţa" având drept scop identificarea resurselor financiare necesare, a găsirii locaţiei propice proiectului, precum şi punerea în comun a resurselor umane.

Obiectivul proiectului viza realizarea unui complex sportiv care să devină „un punct de interes pentru municipiul Constanţa, respectiv pentru judeţul Constanţa şi regiunea de sud-est", aşa cum se precizează în hotărârile Consiliului Judeţean Constanţa.

În cele din urmă, s-a hotărât ca sala să fie construită în complexul sportiv din Badea Cârţan, pe amplasamentul actualului stadion de rugby, pe o suprafaţă de 76.352 metri pătraţi, terenul fiind pus la dispoziţie de Primăria Constanţa.

Potrivit proiectului iniţial, Sala Polivalentă ar trebui să aibă un teren multifuncţional, un bazin olimpic, capacitatea sălii de jocuri fiind de 10.000 de locuri pentru manifestările sportive şi 12.000 de locuri pentru cele culturale. Totodată, complexul ar trebui să mai cuprindă o sală de antrenament, un hotel destinat cazării sportivilor şi delegaţiilor oficiale, o parcare subterană şi alte trei parcări la suprafaţă, cabinete medicale, precum şi facilităţi pentru recuperarea sportivilor, dar şi o piaţetă pietonală amenajată în faţa complexului, care va oferi un spaţiu de promenadă pentru locuitorii oraşului.

http://www.cugetliber.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii