Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:17 26 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cuget Liber „Oamenii ăştia mă cred venită cu pluta!“

ro

23 May, 2011 13:21 520 Marime text

Susţine că, deşi a comandat mobilă din PAL melaminat, a primit una cu feţele din MDF, mult mai mare şi mai scumpă.

În replică, reprezentantul magazinului precizează că nu este vorba despre nicio eroare: „Îmi pare rău, cu tot respectul, dar cred că doamna a uitat ce-a comandat, a durat câteva zile până când s-a hotărât!".

 

Liliana Atodiriţei ne-a povestit că şi-a dorit mult un model de şifonier văzut într-o revistă şi, pentru că nu l-a găsit în magazinele şi halele de mobilă vizitate, s-a gândit să-şi facă unul la comandă: „Recunosc, sunt o persoană care se hotărăşte mai greu, dar când îmi place un lucru, fac tot ce pot ca să-l am. Aşa s-a întâmplat şi cu dulapul meu. O prietenă m-a sfătuit să-l comand la un atelier unde a făcut şi ea mobilă, că lucrează frumos şi ieftin. Am fost acolo şi mi-a plăcut ce am văzut. Doar că preţurile nu erau de mine. O angajată tânără, văzând cât de mult îmi doresc şifonierul, mi-a spus că pot să renunţ la MDF, un material mai modern şi mai scump şi să optez pentru PAL, că e mai ieftin. Aşa am şi făcut. Mi-a luat comanda, am plătit un avans de 1.300 lei şi mi s-a spus că am de aşteptat vreo şase săptămâni, până îmi vine mobila".

După circa trei săptămâni, cititoarea noastră a fost anunţată prin telefon că i-a sosit mobila şi că o va primi la domiciliu, fiind invitată la sediul magazinului de reprezentare pentru a achita diferenţa. Aici, femeia susţine că, în loc să se bucure, a simţit că face infarct când a aflat că va trebui să scoată din buzunar cu 900 lei mai mult faţă de preţul stabilit iniţial, din cauză că în loc de PAL, feţele şifonierului erau din MDF, plus că i se ataşase şi un corp în plus. A încercat aproape o lună să găsească înţelegere şi să i se fabrice mobila dorită, însă acest lucru nu s-a întâmplat: „Citesc ziarul dumneavoastră şi m-am gândit că mă puteţi ajuta. Nu înţeleg de ce nu vrea să vorbească şeful cu mine şi mă pasează pe la angajaţii mărunţi! Dacă nu-mi rezolvă şi dau vina tot pe mine, îi dau pe mâna poliţiei, nu mai suport! Oamenii ăştia mă cred venită cu pluta!".

 

„Probleme cu memoria poate avea oricine!"

Şefa magazinului de reprezentare, Ana Ion, ne-a sugerat că reclamanta „bate câmpii" şi că, de fapt, a uitat ce a comandat. A ţinut să precizeze că produc tot felul de modele de mobilă în serie sau la cererea clientului, şi din PAL melaminat, şi din MDF vopsit: „Însă aşa ceva n-am păţit niciodată. Eu n-am fost de faţă, dar mi-au spus fetele că a stat pe capul lor câteva zile, nu se hotăra, iar până la urmă a ales MDF-ul, că-i plăcea la nebunie. Acum a inventat povestea asta. Cu şeful n-are cum să vor-bească, e plecat din ţară. E un şifonier masiv, până în plafon, a intrat mult material, iar acum s-a speriat de preţ şi spune că i l-am mai lungit noi. E şi vina noastră că nu am băgat atunci TVA-ul în calcul, dar ne gândeam că ştie că ăsta se plăteşte automat de client".

Întrebată de ce clienta nu a primit un exemplar, fie şi în copie, din comanda făcută, A. I. consideră că e vorba despre o neglijenţă a cumpărătoarei: „Noi i-am pus comanda pe masă, doar nu era să i-o băgăm şi în geantă! Ne tot ameninţă cu reclamaţii! Păi aşa se rezolvă problemele, cu scandal?!".

Totuşi, asumată fiind „neglijenţa cu TVA-ul", clienta a primit asigurări din partea firmei că problema va fi rezolvată prin schimbarea feţelor din MDF ale şifonierului cu altele din PAL, astfel încât să nu mai apară diferenţe de preţ faţă de comanda iniţială.

Atunci când aveţi dovezi că una aţi comandat şi alta aţi primit, nu ezitaţi să sesizaţi imediat Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului.

http://www.cugetliber.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii