Jurnal de Constanţa Angajaţii Primăriei Lumina vor oferi servicii de calitate
Jurnal de Constanţa: Angajaţii Primăriei Lumina vor oferi servicii de calitatePe parcursul unui an, administraţia locală din comuna Lumina a derulat un proiect ce a avut ca obiectiv îmbunătăţirea calităţii serviciilor oferite cetăţenilor din localitate.
Căminul Cultural din comuna Lumina a găzduit marţi, 15 martie, o întâlnire cu reprezentanţii presei în cadrul căreia au fost prezentate rezultatele definitivării proiectului „Îmbunătăţirea calităţii serviciilor oferite de Primăria Lumina printr-un management integrat", cod SMIS 5615.
Proiectul a fost co-finanţat din Fondul Social European (FSE) prin Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative 2007-2013, valoarea totală eligibilă a acestuia, fără TVA,ajungând la350.000 de lei, din care: 297.500 de lei - sumă nerambursabilă suportată din FSE, 45.500 de lei suportaţi din bugetul naţional, iar diferenţa de 7.000 de lei - de la bugetul local al comunei Lumina, în calitate de beneficiar.
După cum reiese şi din titulatura proiectului, obiectivul general a vizat creşterea eficienţei activităţilor interne, reducerea timpului de soluţionare a corespondenţei adresată instituţiei, conştientizarea şi asumarea problematicii de protecţia mediului de către angajaţi, precum şi reducerea (gestionarea) riscurilor sănătăţii şi securităţii ocupaţionale. Proiectul derulat de Primăria Lumina şi al cărui grup ţintă a fost reprezentat de angajaţii instituţiei a avut ca scop declarat oferirea de servicii de calitate localnicilor, la termenele stabilite, care să răspundă aşteptărilor şi nevoilor acestora.
Certificări peste certificări
Implementarea proiectului respectiv a avut un dublu efect asupra Primăriei Lumina. Pe lângă instruirea personalului - care a participat la trei cursuri privind managementul calităţii, mediului şi a sănătăţii şi securităţii ocupaţionale -, instituţia a putut achiziţiona echipamente de calcul şi echipamente periferice de calcul, precum şi cărţi şi reviste de specialitate în domeniul managementului.
După cum aminteam anterior, proiectul s-a desfăşurat pe o perioadă de 12 luni şi a avut ca rezultate realizarea unui sistem de management integrat mediu-sănătate şi securitate ocupaţională, precum şi obţinerea a trei certificate ISO (n.r. - un certificat ISO 9001, un certificat ISO 14001 şi un certificat ISO 18001). Aşadar, cu atâtea certificări care să ateste pregătirea logistică şi a personalului din cadrul Primăriei Lumina, localnicii ar trebui ca de acum înainte să beneficieze numai de servicii de calitate şi la standarde europene, ceea ce îi va ajuta în rezolvarea mult mai rapidă a problemelor cu care se confruntă.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp