Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:12 26 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jurnal de Constanţa Brăiloiu se antrenează pentru parlamentare!?

ro

20 May, 2011 14:47 627 Marime text

Conducerea organizaţiei judeţene PC Constanţa şi-a elaborat o strategie de dezvoltare pentru un cincinal, timp în care trebuie să-şi atingă un obiectiv important: dezvoltarea formaţiunii astfel încât la scrutinele viitoare să vină în faţa electoratului fără a mai fi acuzată că se agaţă de alte partide.

Întrunirea membrilor Consiliului Judeţean al PC Constanţa a adus o primă satisfacţie celui ce conduce filiala de trei ani, preşedintele Ion Mică. Participarea la şedinţă a reprezentanţilor din 58 de filiale locale, precum şi perspectiva că în cel mult 20 de zile conservatorii îşi vor crea organizaţii şi în localităţile rămase descoperite îi dă speranţă liderului PC. După cum a menţionat Mincă, intrarea în partid a numeroase cadre militare ce n-au fost afiliate politic până acum şi care „manifestă mai multă implicare şi interes decât alţi activişti de partid" constituie un alt motiv de încredere în viitorul organizaţiei pe care o coordonează. Şi, pentru a vedea de unde încep şi unde vor ajunge, de luni conservatorii demarează un sondaj de opinie la nivel judeţean. Mai mult, preşedintele PC Constanţa a anunţat că au avansat şi propunerile lor pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean şi cea de primar al municipiului reşedinţă de judeţ. Dacă pentru CJC conservatorii merg pe mâna fostului prefect Liviu Tit Brăiloiu, pentru Primăria Constanţa au preferat o femeie, pe profesorul universitar de psihologie Mihaela Rus, care activează în cadrul Universităţii „Ovidius". „Nu este o persoană cunoscută, dar sunt încântat de modul în care gândeşte şi se comportă doamna Rus. Pe ambii încercăm să-i promovăm pentru că scopul nostru este de a creşte în judeţ ca partid. Prin venirea lor, sunt sigur că vom creşte", a afirmat Mincă. El a subliniat că, în funcţie de rezultatul sondajelor efectuate de toate formaţinile membre USL Constanţa, cel mai bine clasat va fi susţinut inclusiv de conservatori.

 

Brăiloiu - „un câştig pentru PC Constanţa"

Total dezinteresat de modul în care au primit partidele aliate vestea nominalizării lui Liviu Tit Brăiloiu pentru funcţia de preşedinte al CJC, Ion Mincă merge mai departe. „Brăiloiu s-a retras din PSD, n-a mai activat de un timp şi suntem prieteni. Eu i-am propus să intre în PC, dar n-a acceptat imediat. Şi reprezentanţi din conducerea centrală a PC au intervenit pentru a-l convinge, iar acum sunt încântaţi de el", a adăugat liderul conservatorilor constănţeni. Chiar dacă nu va avea şansa de a-l surclasa pe fostul său şef de partid, prim-vicepreşedintele PSD Constanţa, Nicuşor Constantinescu, Brăiloiu va face parte din resursa umană a PC pentru alegerile parlamentare din toamna anului viitor. Nu trebuie omis faptul că la parlamentarele din 2008 acesta a pierdut mandatul de senator la care aspira ca urmare a calculelor făcute la nivel central, ce l-au defavorizat, însă, drept compensare, a fost numit din partea PSD ca prefect al judeţului... asta după ce se zvonea că va activa în Ministerul de Interne. Oricum, faptul că ipostaza de reprezentant al Guvernului în teritoriu a fost de scurtă durată l-a nemulţumit pe Brăiloiu, care era convins că, după prezidenţiale, va reveni pe post.

Cât priveşte indisponibilitatea fostului reprezentant al Guvernului în teritoriu de a relaţiona cu jurnaliştii, Mincă şi-a exprimat speranţa ca Brăiloiu „să devină mai comunicativ". De altfel, fostul prefect este considerat de Mincă mai mult decât un prieten şi „prin poziţia şi numele său este un câştig pentru PC Constanţa".

 

Proiect pe cinci ani

Prim-vicepreşedintele PC Constanţa, Dan Nicolae Rahău, este şi el încrezător în viitorul partidului său la nivelul judeţului. „Până la sfârşitul lunii iunie vrem să definitivăm alegerile interne şi să eliminăm interimatele. La nivelul judeţului, PC a elaborat un proiect pe cinci ani ce are ca etape intermediare alegerile locale, cele parlamentare şi europarlamentarele. Acum suntem într-o perioadă de cristalizare şi organizare", a declarat Rahău. Totodată, liderul PC a subliniat că în filiala judeţeană se doresc „echipe, nu grupe de oameni atraşi pentru interese pe termen scurt". Iată de ce staff-ul PC Constanţa este decis să practice „o selecţie atentă şi nu foarte grăbită a oamenilor din partid".

În ceea ce priveşte legătura cu aliaţii politici, Rahău a apreciat ca „foarte bună" relaţia cu PNL, deoarece „sunt oameni oneşti". În privinţa PSD, prim-vicepreşedintele PC Constanţa a remarcat, de la apariţia USL, „o transformare spectaculoasă", în sensul că „există căi de comunicare".

http://www.jurnaldeconstantaonline.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii