Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
18:59 12 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jurnal de Constanta Câştigători la concursul internaţional „Copiii şi Marea"

ro

02 Nov, 2010 11:59 2923 Marime text

Peste 1.100 de desene, 846 de creaţii literare în trei limbi şi 254 de fotografii au intrat în cea de-a patra ediţie a concursului internaţional „Copiii şi Marea", desfăşurat la Mangalia. Imaginaţia elevilor a fost transpusă în creaţii care s-au pliat pe tematica de anul acesta - „Misterele mării".

Casa de Cultură a municipiului Mangalia a găzduit vineri, 29 octombrie, în prezenţa a numeroşi copii şi personalităţi ale oraşului, festivitatea de premiere a lucrărilor participante la concursul internaţional „Copiii şi Marea", ediţia a IV-a. În acest an, tema propusă a fost „Misterele mării". Proiectul este iniţiat şi coordonat de profesorul pentru învăţământul primar Rodica Codău şi profesor Ghiulserin Sali de la Liceul Teoretic „Callatis" şi a fost selectat şi introdus în CAEN de către Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) în ultimii doi ani. În competiţie au intrat 1.124 de desene realizate de copii de grădiniţă şi elevi ai claselor I - X, 846 creaţii literare (în limbile română, franceză şi engleză) realizate de elevi ai claselor III - X şi 254 de fotografii realizate de elevi ai claselor IV - X. Elevii participanţi provin din cinci ţări străine (Franţa, Portugalia, Italia, Turcia şi Moldova) şi 34 de judeţe ale României, din grădiniţe şi şcoli de stat sau particulare, din şcoli speciale pentru deficienţe motorii sau de auz, precum şi din licee de artă.

Premii speciale

Jurizarea lucrărilor a fost asigurată de inspectori ai ISJ Constanţa, reprezentanţi ai Primăriei Mangalia, Radio Constanţa, Organizaţiei „Salvaţi Copiii", Fundaţiei „Callatis", Bibliotecii Franceze „Arthur Rimbaud" Mangalia, Asociaţiei părinţilor Liceului „Callatis", pictorul Robert Perko, precum şi de profesori de specialitate ai Liceului Teoretic „Callatis".

S-au acordat premii şi menţiuni la toate cele trei secţiuni, pentru fiecare nivel de clasă. Din partea Fundaţiei „Callatis" s-au acordat cinci premii speciale (diplome şi obiecte) pentru fiecare secţiune, din partea Primăriei Mangalia s-au acordat cinci premii speciale în obiecte, oferite de Monica Tusac, iar din partea Organizaţiei „Salvaţi Copiii" - filiala Constanţa, prin preşedinte, psih. Carmen Faliboga, s-au acordat două premii speciale în obiecte.

Creaţii ale iubitorilor de natură

Prin intermediul lucrărilor realizate, copiii au redat atât frumuseţea peisajului marin, cât şi semnale privind ameninţarea pe care o reprezintă poluarea pentru mediul marin. Expoziţia rămâne deschisă publicului până pe 15 noiembrie, după care o parte din lucrări vor fi expuse la Biblioteca Franceză „Arthur Rimbaud" Mangalia, la Primăria Mangalia, la sediul Radio Constanţa, la Muzeul de Arheologie „Callatis" şi la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa. „Cu ocazia desfăşurării acestui eveniment, avem prilejul de a vedea lucrări minunate realizate de copiii talentaţi din Mangalia. Spiritualitatea acestora se observă în creaţiile lor artistice şi literare pline de imaginaţie şi sinceritate. Municipiul Mangalia are nevoie de spiritul lor viu. În continuare voi sprijini astfel de manifestări care pun în valoare aptitudinile copiilor noştri şi fac ca Mangalia să devină o punte de legătură între generaţia tânără din România şi cea din alte ţări, precum Franţa, Portugalia, Turcia, Italia sau Moldova", a declarat primarul Mihai Claudiu Tusac.

www.jurnaldeconstantaonline.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii