Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:22 26 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jurnal de Constanţa Fără număr

ro

04 May, 2011 13:15 594 Marime text

În şedinţa extraordinară a Consiliului Local Municipal Mangalia din data de 28 aprilie, primarul Mihai Claudiu Tusac a propus spre dezbatere un proiect privind alimentarea cu energie electrică a cartierelor Dobrogea I A şi Dobrogea II - faza a II-a.

Prin realizarea acestui proiect, lumina va pătrunde şi în locuinţele mangalioţilor care şi-au construit case în zonele respective. Cartierul Dobrogea I A se află în partea de vest a municipiului Mangalia, între străzile Nichita Stănescu şi Farului. Din cauza suprafeţei întinse de teren, costurile pentru asigurarea utilităţilor de alimentare cu energie electrică a locuinţelor din acest perimetru sunt foarte mari, drept pentru care s-a decis împărţirea cartierului în patru zone: cartier Dobrogea I A parţial, între străzile Alexandru Vlahuţă şi Dumitru Berindei; cartier Dobrogea I A parţial, între străzile Nichita Stănescu şi Corneliu Baba; cartier Dobrogea I A parţial, între străzile Augustin Buzura şi Cella Serghi; cartier Dobrogea I A parţial, între străzile Nichita Stănescu şi Lucian Blaga. Deoarece lucrările sunt de anvergură, pentru început se va asigura alimentarea cu energie electrică a zonelor unde oamenii şi-au construit case. Întrucât sunt imobile construite doar între străzile Alexandru Vlahuţă şi Dumitru Berindei şi între străzile Augustin Buzura şi Cella Serghi, se vor efectua lucrări doar în aceste zone.

 

Lumină în cartier şi nu numai

Reprezentanţii administraţiei publice locale din Mangalia au convenit ca, în funcţie de noile construcţii ce vor apărea, lucrările să se extindă în tot cartierul. Valoarea investiţiei pentru racordarea la reţeaua de alimentare cu energie electrică a întregii zone este de 1.710.000 de lei.

De altfel, în cartierul Dobrogea II, faza I a început în anul 2009 şi alimentarea cu energie electrică s-a finalizat în proporţie de 90%. Acum urmează faza a II-a, deoarece au apărut consumatori noi, iar valoarea investiţiei este de aproximativ 115.000 de lei.

Edilul şef al municipiului, Claudiu Mihai Tusac, a confirmat că, în prezent, aşteaptă obţinerea avizului tehnic pentru racordare la reţeaua electrică şi pentru locuinţele din curtea spitalului, „lucrare pentru care Primăria Mangalia a plătit în avans suma de un miliard de lei încă din anul 2009". De asemenea, autoritatea locală a obţinut un nou aviz şi pentru Portul Turistic. „Se va asigura alimentarea cu energie electrică pentru întregul iluminat public din port şi faleza Mangalia, fântânile arteziene şi iahturi", a declarat primarul Mihai Claudiu Tusac.

http://www.jurnaldeconstantaonline.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii