Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:15 26 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jurnal de Constanţa Matei, „vulturul din Carpaţi“, nu „zboară“ alături de Tucan

ro

12 May, 2011 12:38 1097 Marime text

Termenul pentru semnarea protocolului de înfiinţare şi colaborare a USL Năvodari a expirat, iar liderii locali ai PSD şi PNL - Nicolae Matei şi, respectiv, Jean Paul Tucan - sunt departe de a ajunge la un consens. Totuşi, acordul USL Năvodari va fi semnat într-un final, însă candidaţii PSD şi PNL pentru Consiliul Local Orăşenesc se pare că nu vor avea loc pe aceeaşi listă, iar la funcţia de primar, fiecare formaţiune ar putea concura separat.

Până în data de 5 mai, liderii organizaţiilor PSD şi PNL din oraşul Năvodari trebuiau să semneze acordul de colaborare între cele două filiale. Însă neînţelegerile dintre Nicolae Matei (PSD) şi Jean Paul Tucan (PNL) sunt departe de a fi soluţionate. În fapt, mărul discordiei dintre social-democraţii şi liberalii năvodăreni îl reprezintă menţinerea pe funcţia de viceprimar al urbei a lui Florin Chelaru. Acesta a fost exclus din organizaţia judeţeană PNL Constanţa, dar susţine că şi-a păstrat apartenenţa politică prin înscrierea într-o filială PNL din Capitală. Preşedintele PNL Năvodari, Jean Paul Tucan, nu-l mai vrea pe Chelaru, preferând promovarea în funcţia de vice a lui Daniel Dumitrescu, omul despre care Matei afirmă că „i-a tencuit blocul" lui Tucan, iar în semn de recunoştinţă liberalul vrea să-l „ungă" consilier local şi apoi viceprimar al oraşului. „Chelaru este viceprimar personal, nu liberal", susţine Tucan. În replică, Matei i-o retează spunându-i ferm: „Mi-e greu să-l pun pe Dumitrescu al tău", despre care susţine că ar avea unele afaceri cu preşedintele PNL Năvodari.

 

Matei rămâne pe poziţie

Spre mirarea multora, cei doi lideri politici din Năvodari au reuşit miercuri, 11 mai, să stea alături şi să comunice în cadrul unei emisiuni radiofonice la Radio Sky. Inevitabil, calificativele aruncate de o parte şi de alta n-au lipsit, mai ales că, până la ora actuală, chiar dacă nu a parafat acordul USL Năvodari, Nicolae Matei şi-a păstrat atât funcţia de vicepreşedinte al organizaţiei judeţene PSD Constanţa, cât şi pe cea de lider al filialei locale a partidului. Altfel spus, n-a fost exclus din PSD şi nici nu pare a fi şanse să se întâmple. Ca de fiecare dată, Matei susţine că „înainte de a fi pesedist este năvodărean" şi de aceea nu acceptă înlocuirea actualului viceprimar cu preferatul lui Tucan. Desigur, această atitudine, cumulată cu faptul că primarul Matei n-ar fi dispus să respecte o hotărâre a Curţii de Apel Constanţa din data de 4 mai a.c., prin care consilierul PNL Cristian Popescu îşi păstrează mandatul, l-au determinat pe Tucan să-i spună acestuia: „Matei face după cum îi vine pe chelie, că este vulturul din Carpaţi". Cum nu-i place să rămână dator, liderul năvodărean PSD a ţinut să-i explice că el nu zboară pentru că nu-i Tucan (n.r. - referire la numele omologului liberal).

 

Pe liste separate

Într-un final, Matei susţine că acordul-cadru al USL Năvodari va fi semnat în perioada următoare. Ai spune că este dispus să facă un pas înapoi, dar impresia este total greşită. Preşedintele PSD Năvodari şi-a exprimat dorinţa ca, la alegerile locale din vara anului 2012, PNL şi PSD să candideze pe liste separate pentru obţinerea mandatelor de consilieri locali, iar pentru funcţia de primar al urbei fiecare formaţiune să meargă cu propriii candidaţi. „Mi-e greu să merg cu frâna pusă în alegeri. Mai bine să-şi facă Tucan campanie separat pentru el şi partidul său", ne-a declarat liderul social-democrat.

Probabil în speranţa că Matei nu va reuşi să-şi prelungească mandatul de şef al administraţiei publice locale, preşedintele PNL Năvodari, Jean Paul Tucan, s-a gândit să-i facă un „cadou". „Când nu veţi mai fi primar, în cinstea dumneavoastră vă fac un parc şi voi amplasa un vultur din bronz în memoria celui mai zburător primar", a promis Tucan în cadrul emisiunii radiofonice unde a fost invitat alături de Nicolae Matei.

http://www.jurnaldeconstantaonline.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii