Jurnal de Constanta Moldovanu a sărit la gâtul lui Palaz
Jurnal de Constanta: Moldovanu a sărit la gâtul lui Palaz„Este o lipsă de respect pentru cetăţeni modalitatea în care se desfăşoară acţiunea şi e cu atât mai surprinzătoare slaba organizare, cu cât este al treilea an consecutiv când se derulează acest program european, în anii anteriori neivindu-se astfel de situaţii. Sper ca preşedintele CJC să intervină cu maximă operativitate, astfel încât oamenii să nu mai fie nevoiţi să aştepte ore întregi pentru a-şi primi drepturile cuvenite", declara luni prefectul Claudiu Iorga Palaz. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a mai precizat că, în conformitate cu datele transmise de Consiliul Judeţean Constanţa, numărul total de beneficiari ai ajutoarelor de la UE din municipiul Constanţa este de 21.657 (din cei 77.090 la nivelul judeţului), din care: 10.317 pensionari, 4.244 şomeri, 1.023 beneficiari ai venitului minim garantat şi 6.073 persoane cu handicap.
Având în vedere declaraţia prefectului Claudiu Iorga Palaz, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Constanţa, Cristian Moldovanu, a redactat un răspuns care explică situaţiile create, dar şi un document prin care adresează Prefecturii o serie de întrebări.
Cauzele pentru care sunt cozi
Biroul de presă al Consiliului Judeţean Constanţa a făcut o serie de precizări cu privire la programul de distribuire a alimentelor. „Funcţionarii Consiliului Judeţean Constanţa şi-au îndeplinit toate sarcinile prevăzute de cele 13 aliniate din articolul 5 al Anexei HG 600/2009. În conformitate cu prevederile articolului 5, litera f din Anexa HG600/2009, distribuirea produselor alimentare către persoanele defavorizate se face de către primării. Comparativ cu anul trecut, capacitatea primăriilor de a asigura mai multe puncte de distribuire a fost diminuată ca urmare a reducerilor de personal dictate de OUG 63/2010. Nerăbdarea beneficiarilor programului PEAD (comparativ cu anul 2009) este generată, printre altele, şi de deteriorarea nivelului de trai după momentul majorării TVA-ului şi adoptării de către Guvern a setului de măsuri de austeritate", sunt câteva dintre precizările făcute de Moldovanu. De asemenea, reprezentantul CJC susţine că dezavuează categoric modul de îndeplinire a singurei atribuţii trasate de OG 600 Instituţiei Prefectului. Articolul la care se face referire precizează că Prefectura „sprijină activitatea de distribuire a produselor alimentare către persoanele defavorizate".
Întrebări pentru prefect
Reprezentantul CJC s-a folosit de acest prilej pentru a adresa prefectului o serie de întrebări la care speră să primească răspuns. „Având în vedere că pachetul de măsuri anticriză adoptat de Guvern a obligat administraţiile locale să îşi reducă personalul, vă solicităm să ne informaţi dacă această măsură s-a luat şi la nivelul instituţiei dumneavoastră, eventual care a fost procentajul de reducere a schemei de personal". Mai exact, Cristian Moldovanu vrea să afle câţi angajaţi ai Prefecturii au fost disponibilizaţi ca urmare a intrării în vigoare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 63/32010. Consiliul Judeţean Constanţa mai vrea să afle „care a fost ultima lună în care angajaţii Prefecturii Constanţa au beneficiat de sporul de dispozitiv în conformitate cu Ordinul MAI nr. 496/2003 (sau alt ordin ulterior)" şi, de asemenea, „care a fost ultima lună în care angajaţii Prefecturii Constanţa au beneficiat de norma de hrană în conformitate cu Ordinul MAI nr. S440/2003 completat (sau alt ordin ulterior)".
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp