Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
04:18 05 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jurnal de Constanta PNŢCD Constanţa a reuşit să-l înlăture pe Pavelescu

ro

01 Feb, 2011 12:49 1064 Marime text
Desemnarea unei noi structuri de conducere a PNŢCD, fie ea şi temporară, dă speranţe ţărăniştilor. Tudorel Chesoi, preşedintele PNŢCD Constanţa şi vicepreşedinte la nivel naţional, susţine că unificarea formaţiunii şi întărirea stucturilor teritoriale ar putea reprezenta o revenire a partidului în atenţia electoratului, precum şi relansarea sa pe scena politică autohtonă.

Revenit de la Congresul PNŢCD, ce a avut loc pe 29 ianuarie la Bucureşti, preşedintele organizaţiei judeţene a partidului, Tudorel Chesoi, a explicat decizia colegilor săi de a schimba liderul în persoana lui Eugen Moiescu. „Promovarea la şefia PNŢCD a lui Aurelian Pavelescu a creat speranţă în rândul ţărăniştilor crezându-se că activitatea sa va dezvolta partidul, însă activitatea sa s-a plafonat, ceea ce a iscat reacţii şi obiecţii. Ca vicepreşedinte, am manifestat un total dezacord faţă de temele precare dezbătute în forurile centrale. Nu se făceau strategii şi politici, prioritare erau activităţile comerciale, care au culminat cu intenţia de a vinde sediul central al partidului", a explicat Chesoi. Iată de ce propunerea lui Pavelescu privind organizarea pe 29 ianuarie a.c. a unui congres pentru alegerea conducerii a constituit un bun prilej de înlăturare a acestuia de la şefia partidului. Reacţiile lui Pavelescu, ulterioare evenimentului, au survenit când a aflat că există un contracandidat - moţiunea lui Moiescu având susţinerea organizaţiilor din teritoriu, iar „el a fost prins descoperit". „Neavând soluţii, a încercat să amâne congresul, deşi propunerea sa (n.r. - privind organizarea congresului) fusese validată conform prevederilor statutare", a precizat Tudorel Chesoi.

Decişi să acţioneze

Asocierea temporară şi de complezenţă dintre Pavelescu şi Ciorbea nu a reuşit să-i împiedice pe ţărănişti să acţioneze. La congres au participat 378 de membri delegaţi cu drept de vot, din 700, filiala Constanţa fiind reprezentată de 33 de ţărănişti, dintre care 23 cu drept de vot. Mergând pe ideea unificării, a reorganizării în teritoriu şi a sporirii resursei umane, liderii PNŢCD sunt convinşi că vor avea alt suflu în pregătirea alegerilor viitoare şi transmiterea mesajelor creştin-democrate către electorat. „Constănţenii au hotărât, în unanimitate, să nu-l susţină pe Pavelescu la preşedinţie şi să meargă pe moţiunea de unificare a lui Moiescu. Acum, în baza metodelor şi strategiei stabilite la centru, vom realiza acest deziderat, iar în martie-aprilie vom convoca un nou congres, unde se va alege conducerea PNŢCD la nivel naţional, în care se vor regăsi şi colegi din aripa Sârbu. Faptul că Pavelescu nu mai este preşedinte reprezintă o garanţie că nu ne vom mai scinda", a afirmat Chesoi.

În contextul în care ţărăniştii sunt convinşi că acum este momentul ca partidul lor să se relanseze, liderii judeţeni vor demara acţiuni în toate localităţile pentru a mări numărul organizaţiilor şi al efectivelor de activişti. „Vrem să cooptăm noi personalităţi care ar putea candida pentru funcţiile de primari, precum şi pentru a completa listele de consilieri locali şi judeţeni, iar în paralel să readucem foştii colegi de partid", a declarat preşedintele PNŢCD Constanţa.

Alianţele... mai târziu

Axaţi pe unificare, ţărăniştii constănţeni l-au invitat deja pe Liviu Scarlat, reprezentantul aripii Sârbu la nivel judeţean, să li se alăture. „Înlăturarea sa din partid a fost nedreaptă, iar eu m-am opus. Noi am colaborat permanent şi n-am avut divergenţe. Vrem să-l cooptăm pe Liviu Scarlat în structura de conducere judeţeană", a precizat Tudorel Chesoi.

Cât priveşte eventualele alianţe ale PNŢCD cu alte formaţiuni, liderul constănţean a menţionat că se vor purta discuţii numai cu partidele de centru-dreapta, „mai puţin PSD şi PRM", iar eventuale alianţe se vor putea încheia abia în toamnă. Deşi au avut o experienţă neplăcută în urma colaborării cu PNL (n.r. - din cele 30 de colegii promise de liberali în 2008 ţărăniştii au obţinut doar nouă colegii pentru a-şi promova oamenii), PNŢCD nu exclude reluarea discuţiilor cu vechii parteneri. „Alierea PSD-PNL nu înseamnă că un partid de stânga va avea opţiuni de dreapta şi invers. Vom avea discuţii cu PNL şi PD-L - să vedem cine va fi ales preşedinte - şi, ulterior, vom decide cum vom acţiona pe viitor. Electoratul trebuie să realizeze că, la ora actuală, partidelor politice le lipseşte principiul patriotismului luminat şi, mai ales, componenta morală, deşi este un factor extrem de important pe viitor", a concluzionat preşedintele PNŢCD Constanţa, Tudorel Chesoi.

www.jurnaldeconstantaonline.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • popanul 02 Feb, 2011 11:57 Domnule Chesoi,niciunfel de discutii cu PDL un parid al dezastrului.Discutiile ar trebui sa se poarte cu PNL.