Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:08 26 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jurnal de Constanţa CJC repară drumurile către litoral

ro

23 May, 2011 13:26 810 Marime text

Autorităţile judeţene şi naţionale au devenit, în ultimii ani, foarte preocupate de confortul şi de timpul pe care îl petrec turiştii români în drumul spre mare. Dacă ministerul încă se împiedică în lucrările pentru finalizarea autostrăzii, Consiliul Judeţean Constanţa reabilitează mai multe drumuri din judeţ pentru a facilita accesul turiştilor în staţiuni.

Până acum, Consiliul Judeţean Constanţa (CJC) a reabilitat varianta de la Medgidia spre Cuza Vodă, dar şi drumul Medgidia - Topraisar. În ultima şedinţă de CJC a fost abrobată şi refacerea porţiunii de drum dintre localităţile Topraisar - 23 August, astfel încât turiştii sosiţi în sudul litoralului să nu mai blocheze municipiul Constanţa. Aleşii constănţeni au aprobat documentaţia tehnică pentru reabilitarea ultimei porţiuni din variantele de ocolire care duc spre litoral. Primul tronson luat în discuţie este cel care porneşte de la centura de sud a municipiului Medgidia către Pecineaga şi Amzacea şi face legătura cu DN 38, în zona localităţii 23 August. Şi, ca de obicei, autorităţile au venit şi cu sugestii pentru turişti, astfel încât aceştia să ocolească rutele deja cunoscute şi pe care, la vară, se va merge bară la bară, cu doar câţiva kilometri în bordul maşinii. Prima variantă oferită de reprezentanţii CJC este DJ 223, care începe de la Cernavodă şi se intersectează apoi cu DN 2A. Şoferii care vor să ajungă la Constanţa pot trece prin Mihail Kogălniceanu şi Ovidiu. Cea de-a doua rută propusă spre staţiunea Mamaia începe tot de la Cernavodă, DJ 222 prin Cuza Vodă şi apoi intersecţia cu DN 2A. „Am votat şi cei 5,5 km de variantă ocolitoare a municipiului Medgidia, ca turiştii să meargă direct de pe podul de la Medgidia spre 23 August şi Costineşti", a anunţat Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele CJC.

 

Opţiuni pentru turişti

Cei care vor să ajungă în sudul litoralului pot apela la varianta Ciocârlia de Sus, Lanurile şi ajung la intersecţia cu DN 38. De aici, turiştii urmează traseul prin Techirghiol şi Eforie şi apoi pe DN 39 până în Mangalia. De asemenea, ar mai putea fi folosită varianta Cochirleni, Ion Corvin, Deleni, Viroaga şi Negru Vodă, iar de aici pe DJ 391 direct spre Mangalia. În şedinţa de la sfârşitul săptămânii trecute, consilierii judeţeni au aprobat înfiinţarea unei noi rute de transport public care va pleca din Mamaia până în staţiunile din sudul litoralului. Traseul autobuzelor ce vor deservi această rută este următorul: Mamaia via Delfinariu - Gară - Eforie - Costineşti - Techirghiol - Jupiter - Saturn Cap Aurora - Neptun Olimp - Mangalia - Vama Veche.

http://www.jurnaldeconstantaonline.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii