Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:41 28 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jurnal de Constanta Laurenţiu Mironescu, strâns în „corzile“ DNA

ro

25 May, 2011 14:48 714 Marime text

După vizita procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie de luni, la Constanţa, 28 de persoane au fost reţinute pentru a fi prezentate judecătorilor cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. Printre aceştia se numără şi fostul secretar general al Ministerului Administraţiei şi Internelor, Laurenţiu Mironescu, dar şi Eugen Bogatu, fost director al Direcţiei Domenii Portuare din cadrul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa. Mironescu este acuzat că a iniţiat sau constituit un grup infracţional organizat şi de trafic de influenţă.

Laurenţiu Mironescu s-a trezit luni dimineaţă cu procurori, jandarmi şi mascaţi la uşa casei sale din Eforie Sud. După şapte ore de percheziţii, anchetatorii l-au luat pe sus pe fostul secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) şi l-au dus la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Bucureşti pentru audieri. Laurenţiu Mironescu a dat cu subsemnatul până târziu în noapte, după care procurorii l-au informat că este reţinut pentru 24 de ore. În sarcina fostului secretar general al MAI se reţin infracţiunile de iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup şi trafic de influenţă. Alături de Mironescu a mai fost adus la audieri şi fostul director al Direcţiei Domenii Portuare din cadrul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (CNAPMC), Eugen Bogatu. Potrivit comunicatului de presă al DNA, el este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup, cumpărare de influenţă, instigare la dare de mită şi la delapidare. Şi pe numele lui Eugen Bogatu s-a emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore.

Mai mult pe http://www.jurnaldeconstantaonline.ro/2011/05/24/laurentiu-mironescu-strans-in-%e2%80%9ecorzile%e2%80%9c-dna/

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii