Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:18 26 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jurnal de Constanţa Mazăre i-a făcut dedicaţii lui Băsescu

ro

03 May, 2011 12:30 773 Marime text
Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a făcut spectacol luni, 2 mai a.c., în cadrul unei conferinţe de presă. Edilul a dansat pe melodia trupei ASIA „Sună periculos" şi i-a cântat preşedintelui României, Traian Băsescu: „Tu ai ANI (Agenţia Naţională de Integritate - n.r.), eu am banii" aplicând pe panoul cu numele instituţiilor de anchetă, aflat în sala de şedinţe a primăriei, mesajul „taxat" şi suma pe care a obţinut-o după ce a primit câştig de cauză în câteva procese.Radu Mazăre a anunţat că a „învins" ANI, în instanţă, şi va primi despăgubiri morale în valoare de 5.000 de lei.

Îmbrăcat în uniforma verde „de război" şi cu o beretă cu figura lui Che Guevara, edilul municipiului a fost luni într-o formă de zile mari. A început conferinţa de presă dansând şi aplicând pe panoul din spatele său sumele pe care trebuie să le primească drept despăgubiri morale de la ANI, DNA şi Poliţie pentru că instituţiile menţionate au pierdut diverse procese. Radu Mazăre şi-a făcut numărul cu zâmbetul pe buze şi fredonând versurile melodiei „Sună periculos". El a anunţat că a câştigat una din luptele duse cu ANI, respectiv cea privind incompatibilitatea sa cu funcţia de primar în perioada aprilie - noiembrie 2003. Zilele trecute, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis să respingă recursul înaintat de reprezentanţii ANI, care au atacat sentinţa Curţii de Apel Galaţi. În decizia magistraţilor se precizează că procedura de verificare a edilului constănţean, care a durat doar şapte zile, a dus la denigrarea imaginii lui Radu Mazăre şi i-a cauzat acestuia „disconfortul de a se şti cercetat şi verificat într-o manieră ce sugerează mai degrabă patimă şi rea credinţă decât imparţialitate şi obiectivitate". Primarul a demonstrat că acuzaţiile de incompatibilitate au fost greşite, iar instanţa supremă i-a dat dreptate obligând ANI la plata cheltuielilor de judecată în valoare de 2.380 de lei şi a despăgubirilor morale în valoare de 5.000 de lei.

 

Lista datornicilor la Mazăre continuă

Radu Mazăre a declarat că a pierdut numărul anchetelor în care este cercetat, apreciind că sunt de numărul sutelor, iar în ceea ce priveşte procesele aflate în desfăşurare, edilul a spus că acestea sunt de numărul zecilor. Primarul municipiului spune că mai are de primit de la Poliţie 25.000 de lei - pentru că Inspectoratul General al Poliţiei Române l-a acuzat pe nedrept că împarte contractele din bani publici în funcţie de preferinţe. Alţi 5.000 de lei ar urma să vină de la DNA pentru că reprezentanţii direcţiei au refuzat să-i spună cine sunt cei care îl anchetează. „Eu nu ştiam dacă sunt bucătari sau altceva, pentru că au refuzat să se prezinte", a punctat Mazăre. Edilul a precizat că va continua lupta cu cei care îl anchetează şi că până la sfârşitul mandatului de preşedinte al lui Traian Băsescu va completa panoul cu sumele pe care le va primi din despăgubiri. „Băsescu are ANI, eu am banii de luat. Sună periculos, asta e viaţa de bărbat. Să vedem, să vedem ce-o să iasă şi cu celelalte procese pe care le am. Norocul nostru este că o parte a Justiţiei a rămas verticală", a spus Radu Mazăre, făcând referire la versurile melodiei pe care şi-a făcut intrarea la conferinţa de presă.

http://www.jurnaldeconstantaonline.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii