Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:17 26 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jurnal de Constanţa Primăria Constanţa „dă iama“ în banii UE

ro

17 May, 2011 12:27 587 Marime text

Consiliul Local Municipal Constanţa s-a întrunit luni în şedinţa ordinară a lunii mai. Aleşii locali au avut o ordine de zi mai „subţirică" decât de obicei, cu doar 31 de proiecte de hotărâre, la care s-au adăugat alte opt de pe ordinea suplimentară. Forul local de decizie a aprobat indicatorii tehnici pentru mai multe proiecte de investiţii care urmează să fie implementate, în cel mai fericit caz, începând din primăvara anului viitor.

Primul proiect de amploare ce ar putea demara la începutul anului viitor este „Îmbunătăţirea accesului în staţiunea Mamaia prin construirea unor pasarele pietonale", în valoare totală de circa 2,5 milioane de euro. În cadrul acestui program vor fi construite trei pasarele pietonale: una la intrarea în staţiune, în formă de yacht, una la Cazino - care se va numi „Năvod şi pescăruşi" - şi a treia undeva la ieşirea din staţiune, spre Năvodari, care se va numi „Val retro". Proiectul va fi implementat cu finanţare prin intermediul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa 1- Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor. Reprezentanţii autorităţii publice locale spun că există fonduri pentru a asigura cofinanţarea de 2% a proiectului şi că speră să-l depună spre evaluare luna viitoare. Dacă procedura de verificare nu ar dura mai mult de patru luni, Primăria Constanţa preconizează că în iarnă s-ar putea desfăşura licitaţia pentru atribuirea lucrării, iar implementarea propriu-zisă ar putea demara în primăvara anului viitor. Pasarela yacht va fi amplasată lângă aleea principală din Satul de vacanţă, va avea scări, dar şi lifturi - pentru a servi persoanele cu dizabilităţi - şi va avea o lăţime de 10,05 m. Cea de la Cazino va avea doar şapte metri lăţime, însă va impresiona prin arhitectură. Cea de-a treia pasarelă se vrea a fi creasta unui val stilizat. Proiectul inovator îşi propune să faciliteze accesul turiştilor în staţiune şi, în acelaşi timp, să ducă la fluidizarea traficului în sezonul estival.

 

Promenada şi Satul de vacanţă vor fi reabilitate

Un alt proiect pe care autoritatea locală îşi propune să-l implementeze în următorii ani, tot cu bani de la Uniunea Europeană, este „Promenada turistică Mamaia", în valoare de circa 15 milioane de euro. În cadrul programului, Primăria Constanţa şi-a propus să reabiliteze aleile pietonale din Satul de vacanţă, piaţeta din zona hotelului „Perla", dar şi zona de promenadă din zona Complex „Parc" - „Perla" - „Cazino" Mamaia. De asemenea, se vor efectua lucrări de refacere a piaţetei „Cazino", precum şi a promenadei până aproape de ieşirea din staţiune. În cadrul acestui program vor fi plantaţi sute de pomi şi vor fi create câteva sute de locuri de parcare noi, dar va exista şi o pistă pentru biciclişti.

 

Planuri pentru Piaţa Ovidiu

Primăria Constanţa mai vrea să obţină de la UE circa 3,5 milioane de euro pentru restaurarea zonei Peninsulă. În cadrul programului, autoritatea şi-a propus să restaureze şi să reamenajeze Piaţa Ovidiu în stilul arhitectonic al anilor 1903-1905, străzile Vasile Canarache şi Marcus Aurelius, dar şi căile de acces dinspre Canarache spre strada Termele romane, canalizările şi spaţiile verzi. Autoritatea locală propune, de asemenea, dezafectarea pasarelei pietonale de acces în Portul Tomis.

http://www.jurnaldeconstantaonline.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii