Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:11 26 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jurnal de Constanţa Weekend sumbru în judeţul Constanţa

ro

23 May, 2011 13:24 573 Marime text

Deşi din punct de vedere meteorologic weekend-ul 19 - 22 mai a fost unul de vis la malul mării, din punct de vedere emoţional şi comportamental a fost unul... apocaliptic am putea spune, ca să fim în trend cu americanii. Vineri, un bărbat a ameninţat că se aruncă de pe podul de la Agigea, dar s-a răzgândit după ce a vorbit cu poliţiştii. Sâmbătă, băieţelul de 9 ani din Mangalia, fugit de acasă, a fost descoperit mort în portul din localitate. Tot sâmbătă, dar seara, o femeie a murit într-un accident rutier, în localitatea 23 August. Duminică, pompierii au fost solicitaţi să recupereze cadavrul unui tânăr care se spânzurase în spatele Liceului „Traian" din Constanţa.

„Startul" tragediilor din weekend a fost dat de un bărbat care, vineri seară, la ora 20.00, a ameninţat că se aruncă de pe podul de la Agigea. La vederea poliţiştilor şi pompierilor, bărbatul a decis să renunţe la gestul său. El a fost preluat de o ambulanţă şi dus la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Palazu Mare. Deşi cazul de vineri a avut un deznodământ fericit, următoarele trei nu au mai fost la fel.

Sâmbătă, în jurul orei 17.00, pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă au fost solicitaţi pentru a scoate la mal un cadavru ce plutea în apele Portului Turistic Mangalia. După recuperarea trupului neînsufleţit, oamenii legii au descoperit că este vorba de minorul Andrei Sebastian Ciurea, băieţelul de numai 9 ani, din Mangalia, care a fost dat dispărut de familie pe 18 mai. Surse din cadrul Poliţiei Mangalia susţin că pe trupul minorului nu au fost găsite urme de violenţă.

 

Petrecere cu final tragic, în „curba morţii"

Ioan Pintilie, de 63 de ani, din Mangalia, a condus pe data de 21 mai, în jurul orei 22.00, un automobil marca Renault Clio, CT 72 PMN, pe DN 39, dinspre 23 August spre Mangalia. Ajuns în curba de la 23 August, „curba morţii" cum este cunoscută de şoferi, din cauza vitezei excesive şi a consumului de alcool, după cum susţin poliţiştii, bărbatul a pierdut controlul volanului, iar maşina s-a lovit de parapetul de protecţie care desparte cele două sensuri de mers, după care s-a răsturnat. În urma accidentului a rezultat decesul Emiliei Pintilie, de 62 de ani, soţia şoferului, pasageră pe locul dreapta faţă. Scena accidentului era una parcă desprinsă din filmele de groază. Femeia a fost omorâtă de o bucată de metal din parapet, iar bucăţi din trupul acesteia, mâna şi organele interne, erau împrăştiate pe şosea. Potrivit anchetatorilor, bărbatul băuse la o onomastică şi, ulterior, fără nicio problemă, s-a urcat la volanul maşinii pentru a se duce acasă împreună cu soţia. Pompierii de la descarcerare deplasaţi la faţa locului au reuşit să scoată rapid şoferul dintre fiarele contorsionate. Conducătorul auto a suferit un infarct, dar şi-a revenit după câteva minute, la spital. Aici, anchetatorii au aflat că bărbatul, scăpat ca prin minune, era băut. Probele de sânge prelevate au arătat că avea o alcoolemie de 0,76 mg/l. La locul tragediei a sosit şi fiul celor doi. Tânărul, şocat de tabloul morbid, a rămas fără cuvinte. Şi-a pierdut mama, iar tatăl lui va fi cercetat pentru ucidere din culpă şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

Şi-a încheiat socotelile cu viaţa la numai 27 de ani

Duminică, 22 mai, în jurul orei 11.00, pompierii constănţeni au fost solicitaţi să recupereze cadavrul unui tânăr care s-a spânzurat pe strada Traian, în spatele liceului cu acelaşi nume. Ismail Zubeir, de 27 de ani, care locuia în zonă, lipsea de acasă încă de sâmbătă seară. Rudele l-au căutat, dar fără niciun rezultat. Duminică dimineaţă au reluat căutările şi fraţii lui l-au găsit spânzurat de un copac înalt de câţiva metri, într-o zonă greu accesibilă din valea portului. Familia tânărului spune că Ismail avea probleme psihice şi că fusese externat de curând de la spitalul din Palazu Mare. Mai mult, vecinii afirmă că băiatul a mai avut nenumărate tentative de suicid. Potrivit anchetatorilor, la o primă evaluare, tânărul era mort de câteva ore bune. Trupul neînsufleţit a fost dus la morgă pentru efectuarea necropsiei.

http://www.jurnaldeconstantaonline.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii