Liderul de opinie 5.000 de sarmale în... Postul Crăciunului - Sarmalizarea Zilei Naţionale
Liderul de opinie: 5.000 de sarmale în... Postul Crăciunului - Sarmalizarea Zilei NaţionaleCe s-a ales de sentimentul patriotic ce ne anima, anii trecuţi, de Ziua Naţională?! S-a volatilizat ca urmare a greutăţilor ce apasă pe umerii românilor. Ce-i drept, există o minoritate care nu simte efectele crizei, care nu se întreabă ce pune pe masa de Crăciun sau dacă Moşul le va aduce daruri copiilor. Majoritatea, însă, nu mai ştiu pe unde să scoată cămaşa. Ieri, în Piaţa Tomis III am avut ocazia să evaluăm dimensiunea dezastrului. Oamenii care au venit la piaţă nu au ocolit oalele cu sarmale fierbinţi, împărţite, cu generozitate, de Partidul Socialist, care are sediul în zonă. „Noi am avut o astfel de acţiune în fiecare an. Anul acesta este mai rău ca niciodată. Oamenii vin la piaţă şi pleacă acasă cu sacoşele fluturând, dar şi fără bani în buzunare. Suta de lei s-a dus pe câteva fleacuri. Cum să nu se aşeze la coadă, când văd că cineva împarte mâncare gratis?! Este din ce în ce mai greu, iar, aici, în piaţă, se vede cel mai bine cum trăiesc oamenii care nu-şi fac cumpărăturile la supermarket... ", a declarat Valentin Adem, preşedintele socialiştilor de la Constanţa.
Adio, fasole cu ciolan!
Tradiţia era ca, de 1 Decembrie, să ne înfruptăm, cu spor, din autohtona fasole cu ciolan. Fasolea este scumpă, iar despre ciolan nici nu trebuie să mai pomenim măcar. Ne întoarcem la perioada când turcii stăpâneau teritoriul de la nord de Dunăre şi ne-au învăţat cum se mănâncă „sarmalar". Cele 5.000 de sarmale au ajuns la sute de oameni care au trecut prin piaţă. „Am trăit să o fac şi pe asta! Să mănânc sarmale în piaţă de la oameni pe care nu îi cunosc, pentru că din pensia mea de 600 de lei nu îmi permit sarmale nici de Crăciun", a declarat Ioana Marcu, pensionară ce venise în piaţă la cumpărături. Dezamăgirea se citea pe chipurile tuturor celor care au aşteptat să primească cele câteva sarmale. Oamenii sunt de părere că, aşa cum fasolea s-a transformat în sarmale, aşa trebuie să se întâmple şi cu viaţa pe care suntem nevoiţi să o trăim. „În ţara asta trebuie să se schimbe ceva, altfel nu se ştie ce o să se întâmple. Guvernanţii, în loc să ia măsuri pentru a ieşi din criză, taie de la femeile care s-au încumetat să facă un copil, de la salariaţi, de la Sănătate. Nu cred că mai au de unde să taie. Poate doar de la ei, da' nu se încumetă", a spus Mircea Scarlat, un alt beneficiar al sarmalelor împărţite de Ziua Naţională.
Mămăliga mai explodează uneori
Preşedintele filialei judeţene a PS nu vede nici viitorul în culori optimiste. Conducerea statului ar trebui să ia de la cei care au pus mâna pe societăţile de stat şi au transferat banii în străinătate. Tot ce a însemnat averea statului român să se întoarcă la stat, pentru a se crea locuri de muncă şi pentru ca nivelul de trai al cetăţenilor ţării să crească. În opinia lui Valentin Adem, dacă nu se iau măsuri pentru redresarea economiei şi ieşirea din criză, românii vor ieşi, iar, în stradă, dar, de această dată, fără o regie care să transforme o lovitură de stat într-o revoluţie.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp