Liderul de Opinie Slană, ceapă şi untură pentru o… murătură
Liderul de Opinie: Slană, ceapă şi untură pentru o… murăturăAu dat 25% vor tot... 25%!
Pachetul cu alimente trimis demnitarului este însoţit de o scrisoare deschisă şi de câteva postere în care studenţii cer cu fermitate să le fie redată reprezentarea. Felul unu, felul doi, desert toate au încăput în colet. Ciorbă cu mai puţin de 10% carne, zacuscă, slănină, fasole păstăi, o sticlă de 2 l de suc la... 2,5 lei, dulceaţă, ceapă, usturoi, o pâine, un sfert de baton de salam, pateu porc, brânză topită şi gogoşari în oţet evident pentru că... li s-a acrit - pe toate le-au făcut colet şi le-au trimis ministrului. În scrisoare, studenţii au ţinut să-l asigure pe Funeriu de calitatea produselor marea majoritate făcute la mama şi la tata acasă, şi să-i mărturisească că ele reprezintă ceva mai mult de 25% din cantitatea de mâncare primită de căminişti într-o săptămână. Ca atare, umeciştii speră că demnitarul ca orice om de bun simţ le va întoarce gestul, generozitatea şi le va oferi legislativ reprezentativitatea de 25%.
Bursele nu valorează nici cât trei mese la o cantină
Desigur, studenţii speră că meniul sărăcăcios, dar trimis din tot sufletul şi cu cea mai bună intenţie, îi va da de gândit Funestului care va catadicsi să suplimenteze şi bursele studenţeşti jalnic de mici. Dăm exemplul bursei sociale care la UMC este în cuantum de 100 lei - din care statul asigură 69 lei, iar restul valoric îl dă universitatea. „Condiţia studentului din România este precară şi nu se compară cu cea a studenţilor din alte ţări şi nici cu cea ce tinerilor din Strasburg unde ministrul Educaţiei a urmat studiile", a comentat la momentul împachetării produselor Bogdan Budaşcu, preşedintele Ligii Studenţilor din UMC. Umeciştii susţin că principala lor sursă de mâncare o reprezintă pacheţele, de genul celui trimis ministrului. Cât priveşte bursele sociale şi de merit acestea sunt insuficiente pentru a le garanta cele trei mese pe zi la... o cantină, ca să nu mai pomenim de o altă locaţie gen restaurant unde se poate servi masa.
Vor o altă Românie
Ce trebuie să priceapă ministrul Educaţiei şi toţi guvernanţii? Ce vor să le transmită studenţii? „Să fii student în România înseamnă să fii de multe ori umilit, să fii pus în faţa unui sistem neperformant şi să trăieşti tot timpul cu gândul că faci nişte studii pe care nu ţi le recunoaşte nimeni şi care să nu se reflectă în raportul de angajare", au mărturisit studenţii umecişti ce şi-au luat hrana de la gură pentru a-i trezi simţurile adormite ale Funestului. Gestul studenţilor a fost unul de bun simţ. Tinerii s-au gândit că donaţia îl va ajuta pe Funeriu, student de Strasburg, să cunoască realităţile din România. Aşadar, cursanţii i-au dat o mână de ajutor, i-au ţinut o lecţie practică. Le va întoarce Funeriu gestul? Tare ne îndoim că ministrul a apucat să înveţe prin străinităţuri Legea lui „Om" - „Sunt om cu tine, fii om cu mine"!
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp