Liderul de Opinie Zeci de mii de pensionari, dependenţi de alimentele Primăriei-Pachetul supravieţuirii
Liderul de Opinie : Zeci de mii de pensionari, dependenţi de alimentele Primăriei-Pachetul supravieţuiriiMai importanţi decât proiectele municipalităţii
Pentru administraţia locală, însă, pachetele ce se distribuie de opt ori pe an înseamnă un efort financiar de aproximativ 800.000 de lei pentru 47.000 de pachete. Pentru un an întreg, din bugetul primăriei se cheltuiesc aproape 6,5 milioane de lei pentru ca aproape 50.000 de constănţeni să nu moară de foame. Aceasta înseamnă că administraţia locală a renunţat să mai deruleze proiecte importante cum sunt construirea de locuinţe ieftine sau dezvoltarea Zonei Peninsulare. Cum banii pentru tot ce înseamnă activitatea Primăriei Constanţa sunt din ce în ce mai puţini, edilul oraşului a cerut părerea constănţenilor în ce priveşte priorităţile. În afară de înfiinţarea Poliţiei Locale şi continuarea programului de asfaltare, pachetele pentru persoanele defavorizate a fost considerat unul dintre programele ce trebuie continuate de administraţia locală.
Înghesuiţi precum sardelele
Există o tehnică a statului la rând, dobândită înainte de Revoluţie, pe vremea când, pentru orice, trebuia să stai la coadă. Trupurile trebuie să stea bine lipite unul de celălalt pentru ca o persoană din afară să nu se „infiltreze" în spaţiile rămase libere sau să nu care cumva un alt participant la coadă să o ia înaintea celorlalţi. Metoda a făcut, ieri, o victimă la coada de la centrul din Tomis Nord. O femeie în vârstă a leşinat la rând, dar a refuzat ajutorul echipajului de la Salvare. Femeia şi-a reluat locul la coadă şi nu a plecat acasă până nu şi-a primit pachetul. A fost un incident care a agitat, puţin apele, dar niciuna dintre persoanele aflate la coadă nu a perceput semnalul ca pe un avertisment. Mai importante decât sănătatea au fost pachetele cu alimente.
Centre de distribuire mai puţine
Bani mai puţini, număr limitat de angajaţi... Acestea sunt două dintre motivele pentru care administraţia locală a închis trei dintre cele 15 centre de distribuire a pachetelor. Acum, beneficiarii din zona de nord a oraşului se înghesuie la centrul din Tomis Nord. Constănţenii care primeau pachete de la centrele de pe strada Soveja şi din Tomis II trebuie să se reorienteze spre cele mai apropiate centre de distribuire. „Nu sunt oameni suficienţi nici pentru aceste 12 puncte, dar vrem să le păstrăm pe toate. La centrele mai mici lucrează câte doi, iar la cele mari câte trei, dar nu primesc bani nici măcar pentru orele suplimentare. Angajaţii care lucrează în aceste puncte sunt cei care recepţionează alimentele, le pun în pachete, le distribuie şi se ocupă şi de documente", a susţinut Mădălina Laciu, şeful Direcţiei pentru Persoane Vârstnice din Primăria Constanţa. Pachetele se distribuie până vineri şi sunt suficiente pentru toţi beneficiarii programului.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp