Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:22 26 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liderul de Opinie ARR jecmăneşte la drumul mare

ro

04 May, 2011 13:18 1925 Marime text
Conducătorii auto profesionişti din Constanţa se plâng că, de ceva vreme, reprezentanţii Autorităţii Rutiere Române (ARR) şi cei ai Registrului Auto Român (RAR) le pun beţe în roate, căutând, într-un fel sau altul, să îi pedepsească pentru orice mărunţiş. Un astfel de exemplu este Marius Fodor, un şofer în vârstă de 47 de ani, amendat în nenumărate rânduri pentru orice imperfecţiune găsită la autovehiculul de transport marfă pe care îl conduce. „Totul a început în vara anului trecut, când efectuam o cursă pe ruta Constanţa - Tulcea. Am fost oprit în trafic de reprezentanţii ARR şi am primit o amendă de 1.500 de lei pentru că nu aveam diagramele pe ultimele 28 de zile la mine, ci doar pentru 15 zile. Amenda am primit-o în condiţia în care eu am un salariu lunar de 1.000 de lei şi în condiţia în care dimineaţa, când mă duc la muncă, patronul mă poate trimite într-o cursă cu o altă maşină. Amenda de anul trecut mi-a plătit-o patronul în 24 de ore, ca să nu se transforme în 3.000 de lei, şi mi-a oprit rate lunare de câte 250 de lei. Acesta este statul român din anul 2011 în care trăim", a precizat constănţeanul supărat pe inspectorii rutieri.

Un minut - 1.500 de lei

Potrivit aceluiaşi şofer, după ceva vreme de la prima amendă, inspectorii de trafic l-au tras din nou pe dreapta şi i-au mai aplicat o amendă de 1.500 de lei pentru... un minut. „Ştiam că trebuie să respect timpii de odihnă zilnici, de 15 şi de 30 de minute. În ziua respectivă, m-am grăbit, iar odihna de 15 minute s-a terminat mai repede cu un minut. M-au verificat la sânge şi au descoperit doar minutul lipsă din timpul de odihnă. Astfel, m-am ales cu o altă amendă de 1.500 de lei, pe care am plătit-o tot eu din salariul de 1.000 de lei", a declarat Marius Fodor. Şoferii nemulţumiţi au precizat că, atunci când sunt traşi pe dreapta, inspectorii ARR îi verifică la sânge, în speranţa că vor găsi o neregulă cât de mică, pentru a-i taxa sau măcar pentru a-i speria. „În urmă cu câteva luni, îl aşteptam pe inspectorul de la ARR să îmi înapoieze documentele, când, lângă maşina în care se afla, a sosit patronul unei societăţi. La depărtare de câteva sute de metri erau staţionate aproximativ zece autotrenuri ce aparţineau patronului. Fără să se deranjeze, inspectorul şi patronul TIR-urilor au început să negocieze ca la piaţă, şpaga ce trebuia dată. Am rămas mască!", a declarat un alt şofer, „victimă" a inspectorilor ARR.

Amenzi de miliarde

În primele trei luni ale anului în curs, ARR a efectuat peste 7.700 de controale. Sancţiunile aplicate în urma acestor controale au însumat 22,38 milioane lei (220 miliarde lei vechi). Pe parcursul derulării acestei activităţi, inspectorii ARR au întocmit 5.803 procese-verbale de constatare şi sancţionare a contravenţiilor, valoarea totală a acestora însumând 22,38 milioane lei. Personalul cu atribuţii de inspecţie şi control al ARR a verificat în timpul controalelor efectuate în trafic 47.715 vehicule care efectuau transport de mărfuri generale, 7.079 vehicule de transport persoane şi 2.140 de transport mărfuri periculoase. Pentru ca activitatea de control în trafic să devină completă şi cât mai eficientă, din 2010 şi până în prezent, a avut loc un proces ce creştere a competenţelor de control ale ARR printre care: suspendarea dreptului de utilizare a autovehiculelor utilizate la activităţi nelicenţiate, controlul asupra mărfurilor divizibile şi cântărirea autovehiculelor în trafic, control arimare, controlul vignetei, precum şi verificarea în trafic a stării tehnice a autovehiculelor.

http://lideruldeopinie.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii