Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:15 26 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liderul de Opinie Comisarul-şef Catană, în cătarea IGPR

ro

05 May, 2011 12:28 699 Marime text
A venit la Constanţa şi a convocat o conferinţă de presă pentru a nu spune nimic concret. Chestorul Liviu Popa, Inspectorul General al Inspectoratului General al Poliţiei Române, a servit generalităţi şi date statistice, în condiţiile în care, în ultimele două săptămâni, s-au tot spart oale în capul poliţiştilor pe care îi păstoreşte.Cu greu a fost făcut să vorbească şi despre altceva decât liniile mari ale proiectului de reorganizare, răspunzând destul de greu la „provocări". Când s-a pornit, însă, părerile nu au fost unele pozitive „Nu sunt mulţumit de activitatea per ansamblu a poliţiştilor din Constanţa, cred că potenţialul lor îi obligă la mai mult. Am discutat cu ei vizavi de anumite particularităţi ale judeţului, am discutat cu ei şi sunt foarte deschis la problemele pe care le au, pentru că, dacă nu merge treaba, înseamnă că sunt nişte probleme şi e important să le identifice, să-mi transmită aceste probleme şi să găsim soluţii la ele. Sunt probleme care cred că generează această evoluţie a inspectoratului, care nu este una îmbucurătoare pentru mine", a declarat chestorul Liviu Popa.

IPJ Constanţa a făcut impresie proastă

În ceea ce priveşte cele spuse de predecesorul său, chestorul-şef Petre Tobă, care a fost prezent la instalarea inspectorului-şef al IPJ Constanţa, că se va face o evaluare a activităţii după şase luni, ce deja au trecut, şeful Poliţiei Române a spus că nu există un termen de şase luni pentru evaluare şi nu au fost prevăzute niciodată astfel de termene, cel puţin de când este el la conducere. „Inspectori-şefi din teritoriu sunt evaluaţi, chiar şi acum avem controale în anumite judeţe. În funcţie de aceste rezultate, sunt evaluaţi inspectorii-şefi, dar nu doar ei. Este important inspectorul-şef, dar şi ceilalţi pot să cânte fals, evaluăm tot ce înseamnă activitatea unor inspectorate", a precizat comandantul IGPR. În ceea ce priveşte strict situaţia de la Constanţa, chestorul Popa nu s-a sfiit să spună că „eu nu sunt mulţumit de domnul inspector-şef, o spun foarte deschis. Dar sunt oameni în Constanţa de care sunt mulţumit şi atunci pot să fac o medie între oameni. Dacă, pe anumite activităţi ale domnului inspector-şef, putem face o medie, nu pot să fac o medie între domnul inspector-şef şi o medie între domnul Rapotan. Să zic că îi dau dânsului (Catană - n.r.) 6 şi dânsului (Rapotan - n.r.) 10, înţelegeţi ?". Referitor la situaţia comisarului-şef Dumitru Catană, chestorul Liviu Popa a menţionat că „voi face evaluări, vă promit". Întrebat despre o posibilă pensionare în perioada vara - iarnă, şeful IPJ Constanţa a declarat că „nu fac eu calculele, ci alţii, calculatorul" lăsând să se înţeleagă că ia în calcul şi această vară.

Se dezice de poliţiştii "răi"

Pus la curent cu activitatea poliţiştilor de la Transporturi, care sunt cercetaţi ca suspecţi de participare la furt de uree alături de alte persoane, şeful Poliţiei Române a declarat că „detest astfel de comportamente. Pot să vă spun că, dacă se va dovedi că sunt implicaţi în furtul acestor îngrăşăminte, îşi merită soarta să fie trimişi în închisoare. Este o situaţie ipotetică, eu nu pot să mă pronunţ cu privire la vinovăţia acestor oameni. Ca poliţist, nu-ţi pică bine să lucrezi într-o structură care îţi permite să anchetezi poliţişti". Rezultatele şi concluziile întrevederii de ieri de la Constanţa se vor vedea zilele următoare sau în perioada imediat următoare. Le aşteptăm cu nerăbdare!

http://lideruldeopinie.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii