Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:44 28 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liderul de Opinie Conducerea “Oil Terminal” pune foc pe gazul protestatarilor

ro

06 May, 2011 13:56 816 Marime text
Scandalul din curtea „Oil Terminal" este departe de a se finalizat. Miercuri, aproximativ 300 de angajaţi care au aflat că li se vor tăia salariile cu zeci de procente au început prin a protesta în faţa sediului de pe strada Caraiman. Şi au terminat cu o bătaie -îmbrânceală cu bodyguarzii, poliţiştii şi jandarmii, care încercau să asigure ordinea.Angajaţii au încercat să intre cu forţa în biroul directorului, pentru a cere explicaţii, în furia lor spărgând câteva uşi şi geamuri. Salariaţii sunt nemulţumiţi că, timp de trei luni, vor fi nevoiţi să lucreze patru zile pe săptămână în loc de cinci, cum era până acum, fiindu-le reduse, astfel, şi salariile cu 25 până la 30%. Încă de la începutul acestui an, angajaţii s-au arătat nemulţumiţi că nu le-a fost majorat salariul cu opt procente, după ce, iniţial, ceruseră 15%. Mica revoltă nu a fost trecută cu vederea de către conducerea „Oil Terminal". „Am făcut plângere penală împotriva lui Aurel Gheorghe - liderul de sindicat, Nicu Androne, Ionel Istrate, Nicoale Bucel, Nicolae Finiche şi Sârbu Adrian - şefi de nuclee, atât la Parchetul Judecătoriei, cât şi la Secţia 5 Poliţie. Aceştia sunt acuzaţi de incitare la violenţă, privare de libertate şi distrugere de bunuri", a declarat directorul general al „Oil Terminal", Silviu Wagner, care a mai precizat că întreaga acţiune a angajaţilor din data de 4 mai a fost una ilegală, dar că nu pot fi traşi toţi la răspundere, ci doar cei mai sus enumeraţi.

Întrevedere la Bucureşti

Ieri dimineaţă (joi, 5 mai a.c. - n.r.), Silviu Wagner s-a deplasat la Bucureşti, la Ministerul Economiei, pentru o întrevedere cu şefii săi. „Nu am fost chemat, a fost o decizie personală, să mă consult cu superiorii mei referitor la situaţia de miercuri, în privinţa discutării nemulţumirilor angajaţilor. Luni (9 mai a.c. - n.r.), la ora 15.00, se va întruni Consiliul de Administraţie, care va decide ce se va întâmpla, membrii acestuia fiind şi cei care au hotărât reducerea săptămânii de lucru de la cinci zile la patru", a precizat Liviu Wagner.

Vor plăti cu aceeaşi măsură

Măsurile luate după „furtună" de către şefi nu sunt privite cu ochi buni de către cei vizaţi. „Este o altă încercare de intimidare a lor, pentru a ascunde măsurile abuzive aplicate. Domnul director Wagner duce societatea la faliment şi tot noi trebuie să dăm din salarii ca să acoperim pierderile", a declarat Aurel Gheorghe, liderul de sindicat din „Oil Terminal", principalul vizat în plângerile penale făcute de conducere. Angajaţii nu se vor lăsa impresionaţi de mişcarea şefilor. „Avem probleme cu conducerea societăţii. Vom face sesizări la DNA şi Curtea de Conturi să verifice activitatea domnului Wagner. Să vedem ce se întâmplă cu reziduurile petroliere ce ies din «Oil» - avem nişte date care vin în completarea cazului domnului Ene (consilier al actualului director, acuzat că a primit 43.000 de euro mită într-o afacere cu reziduuri petroliere - n.r.), să vedem ce se întâmplă cu fierul vechi care se vinde din Depozitul 2", a contracarat liderul de sindicat. Acum, angajaţii aşteaptă întrunirea Consiliului de Administraţie, să vadă ce decizie se va lua, iar, în funcţie de asta, vor acţiona şi ei.

http://lideruldeopinie.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii