Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:17 26 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liderul de Opinie Fereală, motocicliştii dau năvală!

ro

20 May, 2011 14:50 589 Marime text
Odată cu vremea caldă, pe şoselele din judeţ au început să apară şi motocicliştii, care, până acum, nu au avut posibilitatea să îşi tureze motoarele de sute de cai. Totodată, şi accidentele în care aceştia sunt implicaţi nu au întârziat să apară. Miercuri seară, în jurul orei 19.00, la intersecţia bulevardului Mamaia cu strada Nicolae Iorga, din Constanţa, în apropierea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa, a avut loc un accident de circulaţie în care au fost implicate un autoturism şi o motocicletă. La volanul autoturismului marca „Renault Clio", cu numărul de înmatriculare B 58 YIS, se afla Constantin Andreiaş, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, iar pe motocicleta cu numărul CT 77 XXX se afla Cătălin Melicenco, în vârstă de 42 de ani. Poliţiştii rutieri au cercetat cazul la faţa locului, alături de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa şi au decis că procurorul Andreiaş a ajuns la intersecţia cu bulevardul Mamaia, a oprit în dreptul indicatorului „Oprire" pentru a acorda prioritate, moment în care, pe bulevardul Mamaia, motociclistul ce rula dinspre strada Ion Raţiu către strada Mircea cel Bătrân, pe banda numărul 3, din cauza vitezei excesive şi a neatenţiei în conducere, se dezechilibrează şi cade pe partea carosabilă. Din inerţie, motocicleta a rulat până în intersecţie, unde a lovit partea din faţă a autoturismului condus de procurorul constănţean. Cei doi bărbaţi implicaţi în evenimentul auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o alcoolemie de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cercetările în cauză au fost preluate de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.

Mai puţine accidente

În raport cu aceeaşi perioadă a anului trecut, accidentele rutiere în care au fost implicaţi motociclişti au scăzut, însă specialiştii au precizat că acest lucru a fost posibil doar datorită condiţiilor meteo, care i-au împiedicat pe mulţi dintre iubitorii vitezei pe două roţi să îşi scoată bijuteriile pe străzi. La nivelul judeţului, în 2010, au fost înregistrate 57 de accidente în care au fost implicaţi motociclişti, soldate cu decesul a două persoane, rănirea gravă a şapte persoane şi rănirea uşoară a altor 53. Principalele cauze ale acestor evenimente au fost neacordarea de prioritate, conducerea imprudentă şi neasigurarea la schimbarea benzii de mers. Dinamica accidentelor moto, pe primele patru luni ale lui 2011, indică faptul că se păstrează trendul descendent al numărului şi consecinţelor acestui gen de evenimente, înregistrându-se, astfel, până la data de 30 aprilie a.c., un număr de nouă accidente, soldate cu decesul unei persoane, rănirea gravă a două persoane şi rănirea uşoară a altor opt, principala cauză a producerii acestora fiind neacordarea de prioritate.

"Împarte drumul"

Începând cu data de 28 mai a.c. şi până la data de 1 noiembrie a.c., Serviciul Rutier Constanţa, sub coordonarea Direcţiei Rutiere, va derula o campanie de informare a participanţilor la trafic şi de prevenire a accidentelor rutiere, denumită „Împarte Drumul". Campania are ca scop promovarea unei conduite responsabile în rândul motocicliştilor şi mopediştilor, respectiv a conştientizării conducătorilor de autovehicule asupra prezenţei în trafic a utilizatorilor de vehicule moto, precum şi a regulilor care trebuie respectate pentru convieţuirea în condiţii de siguranţă cu aceştia. În data de 28 mai a.c., la ora 15.00, Serviciul Rutier Constanţa împreună cu SEA WOLVES M.C., MOTOZONE şi cu Automobil Club România - Constanţa vor organiza o acţiune concretizată într-o paradă moto cu punct de plecare din parcarea de la „Aqua Magic" din staţiunea Mamaia către oraşul Năvodari, cu întoarcere la ultimul sens giratoriu din staţiune şi apoi vor defila prin oraş până la sensul giratoriu de la „Metro 2" şi se vor întoarce în parcarea de la „Aqua Magic".

http://lideruldeopinie.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii