Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:23 26 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liderul de Opinie ŞPĂGAR de renume… ORDINAR

ro

09 May, 2011 14:40 580 Marime text

Astăzi, după prezentarea incontestabilelor probe privind condiţionarea eliberării avizului de mediu de primirea unei sume ameţitoare, ultima ieşire la rampă a directorului şpăgar Senol Zevri, cu declaraţii dezlânate şi ilogice, fără nicio probă care să-i ateste nevinovăţia, nu mai impresionează pe nimeni. Dimpotrivă, îl afundă definitiv în mocirla corupţiei. Chiar şi audierea/transcrierea unui singur minut din discuţia avută cu purtătorul de vorbe şi... şpagă al şefului Agenţiei de Protecţie a Mediului şi MITĂ a oferit posibilitatea telespectatorilor şi cititorilor constănţeni să conchidă asupra corupţiei din această instituţie. De ce nu aţi fost martorii tuturor vorbelor (auto)acuzatoare? Simplu, pentru că plângerea depusă la DGA conţine întregul, iar el trebuie să rămână confidenţial.

Inexplicabil pentru un partid de guvernământ, cu numai un an înaintea alegerilor locale şi parlamentare, ŞPĂGARUL cu renume... ORDINAR continuă să păstorească agenţia portocalie, unde luarea de mită este ridicată la rang de virtute. Abia acum înţelegem de ce schematicul triunghi mafiot unde se menţiona (alături de persoana caimacanului APM) numele grangurilor Prefecturii şi Inspectoratului de Stat în Construcţii este real. De ce să nu recunosc, însă, iniţial nu am dat crezare desenului proiectat pe hârtie de Zevri cu personalităţile direct implicate în actul de corupţie. M-am gândit că nu poţi să pui botul, în ditamai funcţiile, la câteva mii de euro (pardon, poate zeci de mii, ţinând cont de numărul înscrişilor pe listele doritorilor unui aviz de mediu). Blufează şi exagerează. Încearcă să mai „disipeze" din enormele sume pretinse şi primite pentru ca victimele să nu-i evalueze corect neruşinata rapacitate - am conchis - la ieşirea din biroul şpăgarului fruntaş.

Vă întrebaţi cum repartizează Senol Zevri şpaga, nu-i aşa? Categoric, în primul rând... para îndărăt, dar şi potrivit gradelor şi funcţiilor deţinute de ocrotitorii săi portocalii. Altminteri, să fim serioşi, orice formaţiune politică îl scăpa din braţe şi-l dădea de-a dura în clipa următoare vizionării infailibilelor probe de corupţie. De aici şi tupeul năucitor de a cere directorului unui ziar o şpagă ameţitoare şi pe care să o ridice, sfidător, chiar din fieful redacţiei. S-a mai văzut această „faună" mişunând după mită prin fel şi fel de parcări, restaurante şi mall-uri, dar să te bagi taman în bârlogul lupului este o probă de o obrăznicie vecină cu nebunia. Există şi pentru această cutezanţă uluitoare o explicaţie. Livrată de Zevri alias ŞPAGĂ în persoană: „Am o mare presiune din partea şefilor mei să nu vă acord avizul. Dar, vă bag şi eu pe listă, cum îşi bagă şi ei oamenii lor". Într-un fel este confirmarea cutremurătoarei ziceri o mână spală pe alta şi amândouă obrazul.

P.S. Vreau să precizez că, în 38 de ani de activitate, niciodată nu mi-a fost dat să denunţ pe cineva. Din păcate, Senol Zevri s-a dovedit specia parazită ce trăieşte prin şi pentru şpagă. El nu primeşte şpagă pentru că i se oferă şi nu poate... refuza, ci pentru că impune şi condiţionează eliberarea unor documente (legale!) de obţinerea banilor în folos personal, de grup şi, posibil, de partid. Pur şi simplu, acest om nu concepe îndeplinirea sarcinilor de serviciu, pentru care este retribuit din banii contribuabilului, fără să i se atribuie „condimentul" şpăgii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii