Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:47 28 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liderul de Opinie Un salut de ocară pentru “javra ordinară”

ro

18 May, 2011 12:56 614 Marime text
Spionaţi de oamenii conducerii IPJ. Aşa s-au simţit sindicaliştii din MAI care au participat ieri la protestul din Piaţa Constituţiei, cerând parlamentarilor să nu voteze proiectul de lege privind măsurile de încadrare a MAI în bugetul aprobat pentru 2011, care prevede disponibilizarea a peste 9.500 de poliţişti, jandarmi şi pompieri. Numărul total de participanţi a fost de aproximativ 300 de oameni, din cadrul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) şi ai „Pro Lex". De la Constanţa, au participat aproximativ 50 de persoane. „Am încărcat un autocar pentru cei ce priveau, iar restul au mers câte cinci în câte o maşină şi ne-am regrupat la Bucureşti", a declarat liderul SNPPC Constanţa, inspectorul George Caraivan. Adunarea în Capitală a fost pentru a cere parlamentarilor să nu voteze proiectul de lege privind măsurile de încadrare a MAI în bugetul aprobat pentru 2011. Documentul iniţiat de MAI prevede, în esenţă, disponibilizarea a peste 9.500 de poliţişti, jandarmi şi pompieri. În plus, pentru acest an, s-a hotărât şi anularea principalelor drepturi acordate, prin lege, personalului care este scos din sistemul de siguranţă naţională şi ordine publică.

Poliţistul perfect

Sindicaliştii acuză MAI că ar fi dezinformat Comisiile parlamentare asupra numărului real de poliţişti care funcţionează în România. „Prin disponibilizarea a peste 9.500 de cadre va fi pusă în pericol siguranţa cetăţenilor şi a comunităţii şi, totodată, se vor înmulţi vulnerabilităţile României ca eventual partener Schengen", se arăta într-un comunicat transmis, luni, de SNPPC. Senatul a respins acest proiect de lege, Camera Deputaţilor fiind forul decizional, care ieri a amânat pentru a doua oară dezbaterea proiectului de lege, nereuşind să se adune destui aleşi care să voteze. Membrii de sindicat au avut în ajutor la miting poliţişti din carton, cu feţele blurate. „Aceştia sunt poliţiştii din carton pe care îi vrea ministrul Igaş, care să nu vorbească, să nu comenteze, să nu participe la mitinguri, să accepte orice, chiar să stea fără salarii. Ei nu cer nimic", a comentat inspectorul Caraivan.

Marioneta Igaş

Poliţiştii îi acuză pe cei ce conduc ţara la momentul de faţă că ei au devenit ţinte, pentru că, atunci când stau în stradă pentru apărarea cetăţeanului, sunt victime ale infractorilor din cauza numărului insuficient, şi le-au transmis parlamentarilor că nu au ieşit în stradă nu pentru drepturi salariale, ci pentru respectarea Constituţiei. Poliţiştii l-au huiduit pe ministrul Traian Igaş, în opinia lor cel mai slab ministru de Interne, „un Pinocchio, o marionetă", şi i-au cerut demisia lui şi întregului Guvern, iar parlamentarilor să nu se mai comporte ca nişte simpli soldăţei, ci să ia cele mai bune soluţii pentru evitarea disponibilizărilor, pentru că, altfel, toată lumea va avea de suferit. În ceea ce priveşte sloganul devenit celebru deja când i-au strigat lui Băsescu „javră ordinară", poliţiştii spun că nu au greşit cu nimic, doar că sunt mai multe javre ordinare, nu doar una, acest lucru fiind demonstrat de actualii guvernanţi.

http://lideruldeopinie.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii