Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:17 26 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Observator de Constanţa Gigi Chiru s-a sucit

ro

18 May, 2011 13:06 759 Marime text

Liderul PDL spune pentru „Observator" ca forul judetean isi va asuma sau nu directorii institutiilor deconcentrate, iar decizia finala va apartine institutiei angajatoare

Imediat dupa 12 martie a.c. - data Consiliului de Coordonare Judetean de alegeri din PDL Constanta, cand democrat liberalii din plan local au decis schimbarea senatorului Mircea Banias cu Christian Gigi Chiru - lucrurile s-au schimbat radical, doar modul de abordare a situatiei din interior si a celei politice au ramas aceleasi. Spre exemplu, imediat dupa instalarea pe scaunul de presedinte, Gigi Chiru a venit cu noi propuneri pentru Biroul cel nou de conducere a judetului; Chiru a cerut evaluarea directorilor de catre o comisie formata din membri ai Biroului Permanent Judetean. Desi la inceput nu a dorit sa ofere detalii in ceea ce consta aceasta evaluare, treptat declaratiile sale au scos la lumina modul politic in care echipa lui Banias de la deconcentrate urmeaza sa fie inlocuita de nou venitii in forul de conducere, de oamenii propusi de noii lideri. Astfel, criteriul dupa care va fi efectuata evaluarea este unul politic, iar declaratia presedintelui Chiru confirma banuielile tuturor. „Criteriul va fi politic", spunea Gigi Chiru, la finalul unui BPJ in luna aprilie.

 

De atunci, subiectul a fost lasat pe lista de asteptare, iar directorii institutiilor deconcentrate constantene si-au vazut bine mersi de treburile lor. Liderii judeteni au avut alte proiecte, iar subiectul principal al discutiilor din sedintele PDL Constanta l-a constituit organizarea si pregatirea organizatiei locale pentru alegerile interne de la centru, a Conventiei Nationale. Acum, dupa ce si aceasta actiune interna a fost incheiata, se pare, ca atentia conducerii PDL Constanta se indreapta fix spre directorii deconcentratelor constantene, astfel incat ceea ce nu au reusit sa faca pana in aceasta perioada, slabe sanse sa le reuseasca de acum inainte, respectiv in putinul timp pana la prima sau cel mult a doua sedinta BPJ ce urmeaza a se desfasura si in care Gigi Chiru promite dezbaterea acestui subiect. „Este adevarat ca am lasat deoparte evaluarea directorilor institutiilor deconcentrate, dar am preferat sa ne axam pe pregatirea delegatilor la Conventia Nationala. Acum va pot spun ca daca nu in prima, in cea de-a doua sedinta de Birou Permanent Judetean vom dezbate subiectul privind evaluarea sefilor de la deconcentrate", a declarat Gigi Chiru, presedintele PDL Constanta pentru „Observator".

Intrebat daca criteriul dupa care va fi abordata evaluarea va fi tot cel politic, Chiru a facut si alte afirmatii pe care nu le-a adus in discutie pana acum: „Da, abordarea evaluarii va fi tot politica! Este cea mai importanta, dar decizia finala va apartine institutiei superioare, a institutiei angajatoare - minister sau orice alta institutie in subordinea careia se afla directorul. BPJ nu e for de decizie, noi ne asumam sau nu un director... Atat!".

In aceste conditii, indiferent cat de mult ar cantari punctul de vedere al comisiei formate in BPJ pentru evaluarea directorilor, tot... blat se cheama recomandarea pe care o da ministerul sau orice alta forma de institutie angajatoare!

http://observator.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii