Observator de Constanţa Masuri specifice de prevenire a incendiilor
Observator de Constanţa: Masuri specifice de prevenire a incendiilorPentru diminuarea riscului de incendiu in perioada imediat urmatoare, specialiștii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Dobrogea" al judetului Constanta recomanda respectarea urmatoarelor masuri:
ü Nu utilizati artificiile, petardele, rachetele si alte mijloace pirotehnice in incaperi si spatii inchise, cu aglomerari de persoane, balcoane, holuri de bloc si pe terase. Astfel de activitati se vor desfasura in stricta conformitate cu legislatia in vigoare, in aer liber, la distante de siguranta fata de oameni, cladiri, arbori si autovehicule.
ü Nu permiteti copiilor utilizarea unor asemenea mijloace pirotehnice.
ü Verificati instalatiile electrice pentru evitarea suprasolicitarii si exploatarii cu improvizatii.
ü In cazul petrecerii Revelionului in zone izolate, atat administratorii cladirilor cat si participantii trebuie sa respecte cu strictete toate regulile si masurile de prevenire si stingere a incendiilor, in caz contrar ei pot deveni victime sigure.
ü Acordati o atentie deosebita utilizarii in siguranta a mijloacelor de incalzire cu combustibil solid, lichid sau gazos, prin evitarea supraalimentarii sobelor cu sau fara acumulare de caldura, prin asigurarea supravegherii permanente si neamplasarea acestora in zonele de circulatie. Se interzice asezarea mobilierului (scaune, mese, bagaje etc.) si uscarea hainelor in imediata vecinatate a acestor mijloace de incalzire.
ü Nu amplasati pomul de Craciun in apropierea perdelelor ori in camera copiilor.
ü Nu utilizati instalatii de iluminat ornamental cu defectiuni sau improvizatii.
ü Verificati mentinerea libera a cailor de acces, interventie si evacuare in si din cladirile de turism, agrement si alimentatie publica precum si in alte spatii amenajate special in care se organizeaza petrecerea Revelionului si marcarea corespunzatoare a acestora, asigurand cunoasterea lor de catre participanti.
ü Asigurarea informarii operative a utilizatorilor constructiilor cu destinatia de cazare, alimentatie publica, cult religios despre modul de actiune in cazul producerii unui eventual incendiu, atat pe timp de zi cat si pe timp de noapte.
ü La parasirea locuintei asigurati-va ca nu ati lasat focul aprins, consumatorii electrici sub tensiune si corpuri de iluminat aprinse.
ü In spatiile de cazare din unitatile de turism nu utilizati si nu permiteti utilizarea de mijloace de incalzit improvizate.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp