Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
04:31 05 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Observator de Constanţa Mult zgomot pentru nimic

ro

17 Feb, 2011 12:04 1171 Marime text

UNTRR s-a autosesizat dupa rationalizarea combustibililor pentru autospecialele MAI si sustine ca masura va afecta activitatea transportatorilor

Reprezentantii Serviciului Rutier spun insa ca „sperietura" este una fara sens, colaborarea dintre Rutiera si UNTRR fiind una contra cost

Un nou motiv de suparare pe marginea rationalizarii combustibililor pentru autospecialele MAI. Transportatorii considera ca masura este una care le va afecta grav activitatea, insa sunt contrazisi chiar de reprezentantii Serviciului Rutier, care sustin ca, in ciuda rationalizarii, activitatea se desfasoara si se va desfasura normal.

Potrivit Uniunii Nationale a Transportatorilor Rutieri din Romania, ca urmare a deciziei Guvernului de reducere a cotei de carburant pentru vehiculele politiei rutiere la 100 l/luna, transporturile agabaritice care necesita, conform legii, insotirea de catre politie, nu se mai pot efectua. Intr-un comunicat, UNTRR si-a exprimat ingrijorarea cu privire la situatie, transportatorii aratandu-se uimiti ca „o activitate care aduce sume importante atat la bugetul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii - prin plata autorizatiilor de transport catre CNADNR - cat si la bugetul Ministerului Administratiei si Internelor - prin plata tarifelor de insotire catre Politia Rutiera - poate intampina greutati in desfasurare din partea autoritatilor". De altfel, transportatorii au tinut sa reaminteasca autoritatilor ca activitatea cu pricina este una care se face contra cost, la tarife stabilite de fiecare inspectorat in parte, tarife care includ si costul carburantilor.

Prin decizia cu pricina, sustine UNTRR, se produc „perturbari grave ale activitatii de transport marfuri agabaritice, cu atat mai mult cu cat acestea sunt planificate si incarcate cu un anumit timp inainte si au un termen de livrare strict al marfurilor, stabilit prin contracte comerciale cu implicatii financiare, pentru ca echipamentele folosite in astfel de transporturi sunt foarte scumpe, iar stationarea lor implica costuri mari pe ora.

Transportatorii sustin, de asemenea, ca prin decizia de neinsotire a acestor transporturi se incalca, pe de o parte, dispozitiile legale in vigoare cu privire la siguranta rutiera, iar pe de alta parte se creeaza niste costuri nejustificate pentru transportatorii rutieri de marfuri agabaritice, care vor trebui recuperate.

Protestele UNTRR sunt contracarate de catre reprezentantii Serviciului Rutier. Cel putin la Constanta nu s-a pus nici un moment problema sistarii asistentei pentru asemenea transporturi si nici nu se va lua in discutie o astfel de masura. „Este pacat ca ne legam de rationalizarea combustibililor de fiecare data. Este adevarat ca ea exista, dar fiecare departament are posibilitatea sa-si planifice in asa fel activitatea, incat sa-si faca si treaba. In nici un caz nu vom sista insotirea transporturilor agabaritice pentru ca este o activitate platita in avans. Astfel, daca primesti banii ai si combustibil si insotesti convoiul, dar daca nu-i primesti...", ne-a declarat comisar Tudorel Dogaru din cadrul Serviciului Rutier Constanta.

www.observator.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii