Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
05:22 06 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Observator de Constanţa Un container de nemultumiri pentru ministrul Educatiei

ro

16 Mar, 2011 12:49 1049 Marime text
Fiecare membru de sindicat va completa individual o plangere cu nemultumirile privind Legea Educatiei, dar si statutul cadrului didactic

La inceputul lunii viitoare, cadrele didactice constantene vor apela la o forma de protest mai putin uzitata pentru a-l convinge pe ministrul Educatiei si Cercetarii, Daniel Funeriu, macar sa-si aplece urechea la doleantele lor. Astfel, in cadrul conferintei judetene ordinare, care a avut loc ieri, sindicalistii din sistemul educational constantean au primit un model de „plangere" pe care fiecare membru al Sindicatului Liber al Salariatilor din Invatamantul Preuniversitar (S.L.S.I.P) Constanta il va completa individual cu nemultumirile privind statutul cadrului didactic in Romania de azi, dar si cele referitoare la noua Lege a Educatiei. „Aceste scrisori vor fi completate de colegii nostri din teritoriu pana pe 7 aprilie, iar apoi vor fi trimise ministrului Educatiei, cu un container", a precizat liderul S.L.S.I.P. Constanta, Ioana Purcarea.

In urma acestei conferinte se va stabili daca sindicalistii constanteni sunt de acord cu initiativa legislativa a Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant de modificare a Legii nr.1/2011 - Legea Educatiei Nationale, dar si la care forme de protest ar dori sa participe in mod direct. „Am strans tabele cu optiunile tuturor colegilor din judet si urmeaza sa le punem cap la cap. Cert este ca Legea Educatiei Nationale nu poate fi aplicata in forma actuala. Ea duce la reducerea a zeci de mii de posturi, iar noua structura a ciclurilor de invatamant nu se poate aplica. Ca sa nu mai spun de problemele legate de titularizare sau decontarea navetei", a adaugat Purcarea.

Alte nemultumiri ale sindicalistilor sunt legate de Legea bugetului de stat pe 2011, care prevede pentru invatamant 3% din PIB, de cheltuielile de personal, reduse cu 27% fata de 2010; de Legea cadru privind salarizarea - coeficientii de ierarhizare pentru angajatii din invatamant sunt situati in partea inferioara a grilei de salarizare; de sentintele judecatoresti care nu se pun in aplicare - reincadrarea pe Legea 221; de desfiintarea a 3.000 de unitati de invatamant, masura care afecteaza zeci de mii de copii.

http://observator.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii