Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:15 26 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Observator de Constanţa Avem un Cazinou; il vrea cineva?!

ro

17 May, 2011 12:43 878 Marime text

CLM a aprobat, ieri, incetarea contractului de concesiune incheiat de municipiul Constanta cu SC Queen Investments Inc SRL

Primarul Radu Mazare a anuntat public ca emblema Constantei este de vanzare si ca celor interesati li se va face evaluarea in vederea stabilirii unui pret

La 101 de ani de la inaugurare, Cazinoul Constanta isi cauta noi stapani. Consilierii locali au votat, ieri, incetarea contractului de concesiune incheiat de municipiul Constanta cu SC Queen Investments Inc SRL, firma care promitea sa-i redea stralucirea si functionalitatea de altadata.

 

Anuntul a fost facut de primarul Constantei, Radu Mazare, in sedinta Consiliului Local Municipal, cand a explicat ca nimeni, pana in prezent, nu s-a aratat interesat sa faca investitii in cladirea care se identifica de un secol cu emblema municipiului de la malul Marii Negre. Chiar si asa, multi sunt aceia care vin sa se fotografieze cu cladirea, care nu mai arata de ani buni ca un adevarat obiectiv turistic. Edilul a tinut sa precizeze ca vanzarea se face din cauza faptului ca municipalitatea nu detine suma uriasa de bani de care este nevoie pentru reabilitarea cladirii Cazinoului, plus ca nici investitorii israelieni nu au reusit sa-si indeplineasca prevederile contractuale. La aceste motive se mai adauga si mai multe discutii fara finalizare intre conducerea administratiei locale si reprezentantii Consulatului Chinei la Constanta, prin care se dorea ca oamenii de afaceri chinezi sa investeasca la Constanta.

Cladire emblema nu doar pentru municipiul Constanta, ci pentru intreaga tara, Cazinoul este scos, oficial, la vanzare, iar primarul cere tuturor celor interesati sa vina la Primarie pentru a cere informatii, dar si o evaluare finanaciara a cladirii. Despre reabilitarea cazinoului, edilul informeaza ca administratia nu are posibilitati financiare de a face aceste lucrari, intrucat abia exista fonduri pentru efectuarea celor mai elementare dintre lucrarile de intretinere. „Doar ca sa nu se darame. Din pacate, dintre toti oamenii de afaceri cu care am discutat, nimeni nu este interesat sa-l cumpere", explica primarul Radu Mazare.

Cazinoul, cat o intreaga istorie

In luna agust a anului trecut s-au implinit o suta de ani de la darea in folosinta a Cazinoului. In urma cu trei ani, se parea ca se vede luminita de la capatul tunelului, insa aceasta s-a stins de cum a aparut... o societate din zona jocurilor de noroc a fost interesata de Cazinou si a propus Primariei sa concesioneze cladirea, sa o refaca in intregime si sa o redea scopului pentru care a fost construita. Ieri, contractul a fost reziliat, iar Cazinoul scos la vanzare.

Istoria Cazinoului incepe in anul 1880. Pe atunci era o cladire din lemn si paianta, care adapostea o sala de dans, sali de lectura, de jocuri si o terasa spre malul marii. In 1903, incep demersurile pentru constructia unui nou stabiliment, dar lucrarile efective au fost demarate abia in 1907. Pe 15 august 1910, in prezenta principelui Ferdinand, cladirea noului Cazinou a fost inaugurata, iar in numai cativa ani, acesta a ajuns unul dintre cele mai apreciate si cautate locuri de distractie si agrement, rivalizand cu stabilimente similare din Europa.

http://observator.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii