Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:07 26 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Observator de Constanţa Claudiu Tusac

ro

05 May, 2011 12:42 618 Marime text

Edilul Mangaliei spune ca are o relatie normala cu PNL, dar in interiorul formatiunii liberale exista probleme de comunicare si neintelegeri

Uniunea Social Liberala s-a format, asa cum au precizat si liderii centrali ai celor trei formatiuni politice care au semnat protocolul de functionare, respectiv Victor Ponta, Crin Antonescu si Daniel Constantin, din nevoia de schimbare, o schimbare in bine a societatii si a ideii de a face politica in Romania. Din pacate, in mai multe localitati aceasta necesitate de schimbare nu a fost inteleasa si interesul cetatenilor care vin la final de mandat si isi dau votul a fost lasat deoparte. In locul lui a aparut un alt interes, cel de partid sau personal si exista cazuri in care situatia a degenerat oarecum. Nu este tocmai cazul municipiului Mangalia, insa aici, discutiile nu sunt unele dintre cele mai colegiale intre politicienii locali. Primarul primeste voturi negative la proiectele pentru cetateni chiar de la colegii de Uniune, fara vreo explicatie logica, iar protocolul local de functionare a USL in mod oficial la Mangalia nu a fost semnat nici pana acum.

 

Contactat telefonic, primarul municipiului, Mihai Claudiu Tusac a declarat ca aproximeaza ca in 10 zile documentele sa fie semnate. „Problema nu e la noi; am mai spus si repet: nu am nici o problema si chiar sunt convins ca USL este singura solutie viabila pentru Romania. La Constanta s-a decis ceva si pana la Mangalia lucrurile au luat alta intorsatura, fara vreo explicatie logica", a declarat Claudiu Tusac. Intrebat care considera ca este problema in functionare in conditiile USL a protocolului, edilul a explicat: „Discutiile sunt avansate, in maxim 10 zile vor semna si documentele si poate, in aceste conditii, vor intelege si liberalii adevaratul sens al USL. Din pacate, la PNL exista probleme, in sensul ca nu asculta unii de altii. Este o fisura intre ei, o problema in PNL, insa relatia cu viceprimarul, cu care colaborez de aproape opt luni de zile, este una normala. De partea cealalta, cu Partidul Conservator e aceeasi relatie ca intotdeauna... PC este un ACD, vor trebui sa fie de acord!".

De la dorinte, sperante, orgolii si alte ambitii, la normalitate

Daca protocolul USL va fi semnat si Uniunea va functiona la Mangalia ramane de vazut, insa primarul Tusac tine sa le transmita colegilor sai, lideri ai organizatiilor locale din Uniune, ca este foarte important ca „dorintele sperante, orgolii si alte ambitii sa fie lasate deoparte si fiecare sa fie preocupat de prezent, sa actioneze normal". „Ma bazez pe oamenii de la centru, pe experienta lor pentru a finaliza acest proiect. Am ajuns sa ne certam noi, care formam o echipa, in loc sa ne strangem cu totii in jurul primarilor USL pentru a-i inlatura pe cei de la PDL... Ne-am unit sa luam primarii PDL, nu sa ne certam noi intre noi si chiar sunt de acord sa se renunte la persoanele care sunt impotriva USL. Acum ! Castigam timp important... ", a completat Claudiu Tusac.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii