Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:40 28 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Observator de Constanţa Constanta, judet fruntas in semnarea protocoalelor USL

ro

04 May, 2011 13:22 760 Marime text

Au mai ramas de semnat doar protocoalele Uniunii din Tuzla, Pestera, Mangalia, Cernavoda, Navodari si Constanta

Cristinel Dragomir, vicepresedinte PSD: „Constanta e ultima pentru ca asa am decis, nu exista nici un fel de probleme intre formatiunile din USL"

In data de 10 martie a.c. a fost dat startul colaborarii dintre PSD, PNL si PC in plan local. Dupa semnarea acordului de colaborare de catre presedintii celor trei formatiuni politice, respectiv Radu Mazare (PSD), Gheorghe Dragomir (PNL) si Ion Minca (PC), liderii locali ai Uniunii Social Liberale au demarat procedurile privind semnarea de acorduri si in teritoriu. Nu au existat probleme sau discutii de natura sa impiedice activitatea celor trei formatiuni in plan local, in nici una dintre localitatile in care s-au semnat protocoalele pana in prezent.

 

De altfel, vicepresedintele PSD Constanta, Cristinel Dragomir, a declarat pentru „Observator" ca judetul Constanta se afla in fruntea listei judetelor in care se semneaza documentele Uniunii. „Suntem cei mai avansati din tara in semnarea protocoalelor USL. Discutiile sunt avansate si in localitatile pe care le mai avem de parafat, insa nu cred ca in aceasta saptamana se va semna vreun document oficial in acest sens. Va spun ca la noi nu sunt probleme asa cum spun colegii din tara ca intampina... ", a explicat liderul social democrat constantean.

De asemenea, din cele 70 de organizatii din tot atatea localitati ce trebuiau sa semneze, plus municipiul Constanta, au mai ramas doar sase. Este vorba despre Tuzla, Pestera, Mangalia, Cernavoda, Navodari si municipiul Constanta.

Este cunoscut faptul ca municipiul Mangalia si orasele Navodari si Cernavoda au fost trecute, inca de la inceputul semnarii protocolului USL la nivel national, pe lista discutiilor lungi, existand divergente intre liderii locali, insa vicepresedintele PSD, Cristinel Dragomir a tinut sa precizeze ca discutiile sunt avansate si aici si nu vor exista dificultati in semnarea documentelor de colaborare. Cat priveste municipiul Constanta, Dragomir a explicat ca nu s-a pus niciodata problema de tensiuni sau orice alte discutii, ci pur si simplu asa au decis liderii celor trei formatiuni din Uniune, ca municipiul Constanta sa fie ultimul care semneaza protocolul. „Sunt discutii avansate in toate localitatile ce mai au de semnat protocolul si sper sa ne incadram in termenul stabilit, respectiv 15 mai a.c. pentru a putea continua cu alte proiecte ce ni le-am propus la nivelul USL in municipiu si judet", a completat Cristinel Dragomir.

Ce inseamna USL

Partile semnatare se angajeaza sa respecte si sa aplice prevederile Protocolului Uniunii Social Liberale, iar in termen de 30 de zile vor trebui sa formeze majoritati in Consiliul Judetean si Consiliile locale, acolo unde este cazul. Vor desemna candidaturi comune pentru urmatoarele alegeri si nu vor fi permise atacurile la adresa contracandidatului sau a partidului din care face parte, fiind permise numai dezbateri asupra proiectelor si programelor privind administratia locala.

Mai trebuie spus ca, in judet, organizatiile ce au semnat deja documentele desfasoara proiecte comune, iar un exemplu este strategia pe care USL a pus-o in aplicare la alegerile pentru desemnarea primarului comunei Baraganu, acolo unde USL, prin PSD si PNL, a obtinut aproape 75% din numarul total al voturilor valabil exprimate.

http://observator.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii