Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:17 26 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Observator de Constanţa Fara dinti si cu banii luati

ro

13 May, 2011 12:54 1283 Marime text

O constanteanca si-a reclamat dentistul la OPC pentru ca i-a scos sase dinti sanatosi

Medicul este reclamat si pentru evaziune fiscala, intrucat nu a eliberat bon fiscal pentru contravalorea lucrarii

O femeie a reclamat, ieri, la Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorului, ca un medic stomatolog constantean i-a extras sase dinti in urma unui diagnostic gresit. Medicul a stabilit ca femeia sufera de parodontoza si, drept tratament, i-a prescris extractia a nu mai putin de sase dinti. Seful comisariatului, Dionisie Culetu, a declarat ca pacienta a acceptat sa i se inlocuiasca dintii cu unii de portelan, lucrare care a costat-o mai mult de 2.000 de lei, insa medicul nu i-a eliberat bon fiscal pentru aceasta suma. Pacienta a constatat ulterior ca lucrarea montata avea alta culoare fata de restul danturii si atunci a consultat un alt stomatolog, care, in urma radiografiilor a ajuns la concluzia ca nu sufera de paradontoza, asa incat extractia dintilor nu era necesara. Potrivit lui Dionisie Culetu, inspectorii vor demara un control la sediul clinicii dentare unde s-a efectuat lucrarea, iar in functie de deficientele pe care le vor constata se vor aplica amenzi contarventionale. De asemenea, au fost sesizati si comisarii Garzii Financiare, Directia de Sanatate Publica si Colegiul Mediclior Dentisti deoarece femeia a solictat si retragerea dreptului de libera practica a stomatologului. Inspectorii CJPC Constanta vor verifica in aceste zile daca plangerea femeii este intemeiata si vor dispune masurile legale.

 

Pana ieri dupa- amiaza, Directia de Santate Publica Constanta si Colegiul Medicilor Dentisti din Constanta nu primisera nici o sesizare din partea pacientei pentru a putea demara anchetele in acest caz. „Nu am primit nici o reclamatie. Daca pacienta depune sesizarea, conform legii, in cel mult trei zile trebuie constituita comisia", a precizat Constanrtin Dina, directorul DSP.

La randul sau, presedintele Colegiului Medicilor Dentisti din Constanta, doctorul Doru Florin Petrovici, sustine ca nu a sosit nici o reclamatie in acest caz. „In termen de 30 de zile de la primirea plangerii trebuie sa intrunim Comisia de Disciplina care analizeaza cazul si la care sunt chemati sa participe medicul si pacientul care l-a reclamat. Se analizeaza dovezile si se trag concluziile", a explicat presedintele colegiului, care a adaugat ca, de la inceputul anului si pana in prezent, Colegiul Medicilor Dentisti nu a primit decat o singura plangere in acest sens.

http://observator.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii