Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:40 28 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Observator de Constanţa Gigi Chiru

ro

12 May, 2011 13:12 563 Marime text

Surse PDL: Constanta voteaza Vasile Blaga

Liderul democrat liberalilor de la Constanta spune ca nu a oferit nici o informatie despre cum vor vota, sfidandu-i pe liderii de la centru

Delegatii constanteni sunt dezamagiti de ambii candidati si se tem de consecintele infrangerii oricaruia dintre ei

Chiar daca multe zile la rand nici unul dintre liderii PDL de la Constanta nu a dat vreo informatie despre votul de sambata, de la Conventia Nationala, potrivit calculelor de la centru, democrat liberalii de la malul marii ar merge pe mana lui Vasile Blaga. Asta in ciuda faptului ca actualul presedinte al PDL, premierul Emil Boc, imparte aceeasi declaratie la orice iesire publica: „in PDL nu se fac strategii in spatele usilor inchise!"

 

Unii lideri locali isi doresc insa schimbarea si au declarat-o public, iar altii prefera sa se ascunda in spatele nehotararii si a unei intalniri in vederea stabilirii cui merita votul. Este si cazul organizatiei PDL Constanta. De mai bine de o saptamana este stiut ca s-a votat, in sedinta Colegiului Director a filialei, iar jumatate dintre membri sunt pentru Emil Boc, iar cealalta jumatate pentru Vasile Blaga, dar nimeni nu doreste sa ofere informatii despre partea in care urmeaza sa se incline balanta.

Contactat telefonic, presedintele PDL Constanta, Christian Gigi Chiru a declarat ca „PDL Constanta nu va vota in bloc. PDL Constanta va vota dupa cum le spune constiinta". Cu alte cuvinte: „Nu confirm informatiile de la centru! Nu am transmis nici un semnal conducerii de la Bucuresti"

Chiru nu doar ca sfideaza conducerea centrala a partidului, in incercarea sa de a nu-i manipula pe delegatii la Conventie, dar aduce si un plus de nesiguranta pentru organizatia de la Constanta, in relatiile cu viitorii lideri ai PDL.

Ce spun delegatii... anonimi

„Este normal! Pe noi ne intereseaza proiectele si ne convenea mai mult votul secret pur si simplu si nu cel pe delegati. Cumva, in acest mod, fiecare filiala este urmarita si consecintele votului se vor regasi in proiectele noastre viitoare, indiferent ca vorbim de primari sau de orice alt domeniu de activitate", a declarat unul dintre delegatii ce va merge, sambata, la Bucuresti pentru a-si exprima votul in cadrul Conventiei, dar care a preferat sa vorbeasca sub anominat.

De asemenea, tot anomim ramane si un alt democrat liberalul care a declarat pentru „Observator" ca atat Boc, cat si Blaga „nu vor aduce mai nimic nou - nici in partid si nici pentru Romania, desi se simte nevoie acuta de schimbare. Noi vrem, dar nu se poate schimba prea mare lucru. Este de la sine inteles ca daca votam pe unul si iese celalalt, organizatia va fi uitata... Poate de aici si intentia de a nu discuta despre vot si despre cum vom vota la Bucuresti, la alegerile de sambata. Ni se cere votul, dar pe cine intereseaza de noi?! Si cu Boc si cu Blaga, noi tot acelasi tratament il primim", a mai spus acesta.

Votul la Conventie se va face pe judete, iar de la Constanta merg spre un candidat sau altul, in totalm, 33 de voturi.

http://observator.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii