Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:48 28 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Observator de Constanta Imprumut de 10 milioane euro pentru investitii in Navodari

ro

24 May, 2011 14:57 945 Marime text

Primarul Nicolae Matei cere votul CL pentru imprumutul de 10 milioane de euro necesare investitiilor din oras

Pe ordinea de zi a sedintei de astazi a CL se afla si aprobarea procedurilor legale privind modernizarea drumului dintre Constanta si Navodari

Primarul orasului Navodari, Nicolae Matei, convoaca, in temeiul art. 39 (1) si (3) din Legea nr. 215/2001 privind administratia publica locala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare - Consiliul Local in sedinta ordinara, astazi, 24 mai a.c..

 

Pe ordinea de zi a intalnirii de afla proiecte importante pentru viitorul orasului, printre acestea aflandu-se si initiativa primarului privind aprobarea proiectului, a cheltuielilor legate de proiect si a parteneriatului intre UAT municipiul Constanta si UAT oras Navodari pentru proiectul „Imbunatatirea accesului intre municipiul Constanta si platforma industriala Navodari prin largirea si modernizarea bulevardului Mamaia - Navodari".

Facem precizarea ca acesta este unul dintre principalele proiecte initiate de primarul Nicolae Matei in demersul sau de a transforma orasul intr-o statiune turistica de interes national. Potrivit edilului, documentele sunt deja trimise institutiilor competente, la aceasta data asteptandu-se o decizie din partea Ministerului.

Un alt proiect foarte important pentru orasul Navodari este proiectul prin care primarul solicita vot din partea CL pentru „mandatarea contractarii unui imprumut sau emiterea de obligatiuni orasenesti, in limita sumei de 10.000.000 euro sau echivalentul in lei a acestei sume, la cea mai buna dobanda si perioada de rambursare de pe piata, pentru finantarea si cofinantarea investitiilor de catre orasul Navodari".

Bani pentru politistii detasati in sezon, la Navodari

Alaturi de aceasta suma de bani pentru care edilul solicita vot, mai sta o alta - mult mai mica - respectiv 27.000 lei, necesara cheltuielilor cu cazarea politistilor detasati pe litoral in acest sezon estival, mai exact pe sectorul de plaja din orasul Navodari.

De asemenea, pe ordinea de zi se mai afla alte doua proiecte prin care edilul orasului sprijina financiar scolile „Tudor Arghezi" si „Grigore Moisil" pentru mai multe actiuni ce au avut loc in aceasta perioada.

Alte proiecte inscrise in convocator se refera la actualizarea regulamentului de organizare si functionare al Serviciului Public Comunitar Local de Evidenta a Persoanelor din orasul Navodari, atribuirea de denumiri unor strazi nou create sau care nu figureaza in nomenclatorul stradal al orasului, inchirierea unor spatii, concesionarea unor terenuri si, de asemenea, mai multe proiecte ce privesc prelungirea unor contracte de inchiriere.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii