Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
04:26 05 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Replica Consilier din Agigea, „facut ca la Nufarul" intr-o tranzactie cu uree - Gheordunescu, tepuit cu 5 miliarde de gruparea din dosarul Iveco

ro

28 Jan, 2011 12:29 1455 Marime text

Dosarul autocamioanelor Iveco, luate fraudulos în leasing şi vândute apoi pe bani grei, continuă să aducă surprize, la aproape doi ani de la deschiderea sa. Până în prezent, şapte persoane, printre care şi Sorin Puiu Dinu, fiul vitreg al comisarului şef Traian Mânzală, fostul şef al DGA Constanţa, au fost reţinute sau arestate pentru înşelăciune în acest caz, în septembrie 2009 şi februarie 2010. Prejudiciul se ridică la circa 800.000 de euro dacă ne referim strict la paguba suferită de proprietarul celor 12 camioane Iveco, dar membrii reţelei acţionau pe mai multe planuri. Astfel, o parte din camioane au fost folosite la furtul altor bunuri, prilej pentru a sesiza figuri noi în acest dosar. Episodul, anchetat în prezent de poliţişti, a avut loc în septembrie 2010, la Agigea. Robert Iulian Feodor, de 32 de ani, din Mangalia, prin societatea la care este unic asociat şi administrator, SC Yobo Construct Invest SRL din Mangalia, a achiziţionat de la SC Agigea Expres SRL cantitatea de 800 de tone de uree. Ca o paranteză inedită, firma din Agigea aparţine consilierului local PRM Emil Gheordunescu.

Marfa a fost preluată de mai multe autocamioane Iveco, despre care s-a aflat ulterior că fac parte din lotul celor 12 maşini luate fraudulos în leasing pentru a fi vândute, Feodor fiind partener de afaceri cu cei inculpaţi în acest dosar. De altfel, la puţin timp după tranzacţia de la Agigea, camioanele au fost, din câte se pare, vândute din nou, după ce Feodor a reuşit să plaseze toate cele 800 de tone de uree mai multor societăţi din Galaţi, Buzău, Braşov etc. Problema este că tânărul mangaliot nu a achitat firmei din Agigea nici un leu pentru ureea pe care el a vândut-o mai departe, cu acte false, şi a încasat şi banii, tot pe baza unor documente contrafăcute. Paguba se ridică în acest caz la circa 5,4 miliarde de lei vechi, iar afaceristului ţepuit din Agigea i s-a transmis să stea liniştit şi să nu agite apele, pentru că va avea probleme. Din câte se laudă Feodor şi partenerii săi, gruparea din dosarul Iveco ar avea la bază susţinerea unor ofiţeri cu rang înalt din poliţie, dar şi SRI, din Bucureşti, motiv pentru care cei care nu au apărut încă citaţi în dosarul Iveco se simt foarte liniştiţi şi siguri pe ei. Cert este că Feodor a încercat să-şi lichideze urgent afacerea, după ţeapa de 5,4 miliarde de lei aplicată consilierului Gheordunescu. Astfel, după ce a vândut ureea şi a scăpat şi de camioane, a vrut să-şi cesioneze şi firma, pentru a-şi şterge urmele. Yobo Construct Invest SRL urma să fie trecută pe numele unui oarecare Vasile Bratu, din Târgovişte, fost condamnat pentru tâlhărie. Ghinionul său a fost că păgubitul din Agigea, dar şi firma de leasing care se afla pe urma celor 12 camioane ale sale, Romil Trans SRL, au aflat de intenţia sa şi au solicitat instanţei de judecată blocarea cesiunii. Surprinzător, Tribunalul Constanţa a aprobat pe 19 ianuarie a.c. solicitarea păgubiţilor, iar Feodor începe să aibă probleme. În plus, poliţiştii au dat deja de urma întregii cantităţi de uree vândute de mangaliotul Feodor şi s-a aflat şi cum s-au retras ilegal din conturile firmei banii încasaţi pe uree, pe baza unor borderouri de achiziţie falsificate. În aceste condiţii, ori pilele din poliţie şi SRI ale băieţilor din dosarul Iveco, dacă există, trec „în rezervă", ori vom avea de-a face, în perioada imediat următoare cu o serie de arestări spectaculoase.
Vom reveni.

www.replicaonline.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii