Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
19:40 12 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Replica de Constanţa În conflict cu Nicolae Chivu. Federalcoop nu îşi poate recupera activele preluate abuziv de fostul director

ro

08 Jul, 2011 12:07 2791 Marime text

Procesele în care este implicat fostul director al Consumcoop, structură afiliată Federalcoop, Nicolae Chivu, par a se ţine lanţ de acesta, după ce a fost dat în judecată de societatea unde s-a lansat. În urmă cu câteva luni, făceam precizări despre acesta că, împreună cu soţia sa, Cerasela Miron, fost purtător de vorbe al Poliţiei Transporturi, cu care este asociat în cadrul SC Chivu SRL, fostul director a pus stăpânire abuziv pe un bloc, aparţinând Federalcoop, pentru a culege el banii pe chirie de la locatarii imobilului, aflat în inima Constanţei. S-a ajuns în instanţă, unde SC Chivu SRL aproape a pierdut procesul, pe latură civilă, fiind deja cu un picior în groapă, după ce Tribunalul Constanţa a desfiinţat, în parte, toate actele de executare emise de executorul judecătoresc Adrian Romanescu. Numai că, aceeaşi cauză are şi o latură penală.

Reprezentanţii Federalcoop au formulat o plângere penală împotriva fostului director şi a firmei acestuia, numai că dosarul stă prin birourile procurorilor de ceva vreme, fără a se emite vreo rezoluţie până în prezent, cu toate că, în general, penalul primează în faţa civilului. Reamintim că Nicolae Chivu şi Cerasela Miron, asociaţi în cadrul firmei Chivu SRL, au măsluit o licitaţie publică, în 2006, despre care ştiau numai ei, dat fiind că firma lor a fost singurul participant, astfel încât, cu girul executorului judecătoresc Romanescu, şi-au adjudecat imobilul şi i-au anunţat pe chiriaşi să le plătească lor chiria, chiar dacă Chivu şi Miron nici măcar nu au semnat vreun proces verbal şi nici măcar nu ştiu câte persoane locuiesc în blocul respectiv. Însă, între Chivu şi Federalcoop au mai existat şi alte divergenţe care au ajuns în instanţă.

Pe vremea când era director în cadrul Federalcoop, Chivu a vândut, cu documente false, complexul Amzacea din Constanţa. Chivu a fost trimis în judecată, împreună cu contabilul-şef al cooperativei, Maranda Boca, şi cei doi cumpărători, Ion Fotin şi Marin Marioara. Infracţiunile reţinute în sarcina lor au fost falsul intelectual, falsul în declaraţii, uzul de fals şi delapidarea. Alături de ei a fost judecat şi notarul public Doina Gheorghe, pentru comiterea infracţiunii de abuz în serviciu. În urma unei cereri de strămutare, procesul s-a mutat, de la Curtea de Apel Constanţa, la Curtea de Apel Piteşti. În rechizitoriul întocmit, procurorii au precizat că învinuiţii Nicolae Chivu şi Maranda Boca, în calitate de preşedinte şi, respectiv, contabil-şef ai Consumcoop Constanţa, au procedat la modificarea documentelor privind imobilul Complexul Comercial Hanul Amzacea şi împreună cu învinuiţii Ion Fotin şi Marin Marioara au perfectat acte de transfer a proprietăţii către SC Marion John SRL Constanţa, prin declaraţii nereale. De asemenea, s-a reţinut că notarul public Doina Gheorghe a încălcat art. 45 din Legea nr. 36/1995 şi art. 70 din Regulamentul de aplicare a acestei legi, atunci când a autentificat contractul de vânzare- cumpărare privind imobilul din cadrul Complexului Comercial Amzacea. Pentru trimiterea în judecată a notarului public sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu, ministrul justiţiei a dat aviz favorabil. Prin faptele săvârşite, învinuiţii au cauzat un prejudiciu Federalcoop în valoare de 1.251.934.000 lei. La finalul procesului, magistraţii piteşteni au dispus condamnarea celor cinci inculpaţi, pe care i-a găsit vinovaţi. Astfel, Nicolae Chivu, Maranda Boca, Ion Fotin şi Marin Marioara au fost condamnaţi la câte trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, iar notarul Doina Gheorghe la doi ani cu suspendare sub supraveghere. De asemenea, judecătorii au dispus anularea actelor încheiate între inculpaţi, iar Federalcoop urma să-şi recupereze bunul. Însă, deşi au trecut câţiva ani de atunci, Federalcoop nu a reuşit să-şi revendice Hanul Amzacea, iar în acest sens, reprezentanţii firmei păgubite intenţionează să facă un nou demers în instanţă.

www.replicaonline.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii